Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Ισχυρή έκρηξη σε ρακοκάζανο στη Μεσαρά!

3,058
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή της Μεσαράς στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκαλώντας  συναγερμό στις τοπικές αρχές.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ρακοκάζανο, στο χωριό Πετροκεφάλι, του Δήμου Φαιστού, και από εκεί επεκτάθηκε και ξεκίνησε πυρκαγιά στη γύρω περιοχή.

Ευτυχώς στο σημείο της έκρηξης δεν βρίσκονταν κανένας άνθρωπος και γι΄αυτό δεν θρηνήσαμε θύματα, ούτε καν απλό τραυματισμό, παρά την ισχύ και την έκταση που έλαβε.

Πάντως ο χώρος που βρισκόταν στο σύγχρονο ρακοποιείο-οινοποιείο Γεωργιλαδάκη, έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και τμήμα του έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, καθώς η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, λόγω της δεξαμενής υγραερίου που βρίσκονταν στο χώρο.

Ζημιές έχουν προκληθεί σε σπίτια και καταστήματα όπου έσπασαν τζάμια, ενώ στην ευρύτερη περιοχή διεκόπη για μεγάλο χρονικό διάστημα η ηλεκτροδότηση.

Δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί τα αίτια της έκρηξης παρά του ότι έγινε αισθητή μέχρι τις Μοίρες και το Τυμπάκι, οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, το ωστικό κύμα έφτασε μέχρι δεκάδες μέτρα μακριά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις γύρω επιχειρήσεις και η φωτιά ήταν ορατή από πολλά χιλιόμετρα μακριά!

H φωτιά επεκτάθηκε σε παρακείμενη αγροτολιβαδική έκταση.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από της κλιμάκια της ΠΥ που εδρεύουν στη Μεσαρά. Κινητοποιήθηκαν παράλληλα και πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες ανακαίνισης του ρακάδικου ολοκληρώθηκαν πριν τρεις μέρες και μάλλον κάτι δεν πήγε καλά σε αυτές τις εργασίες!

Στιγμιότυπα από την κατάσβεση της φωτιάς ανέβηκαν σε video  στο Δια-SOS-τε :

Με το φακό του "Δια- sos-τε τη Μεσαρά" στον τόπο της τρομερής έκρηξης!Στιγμιότυπα απο την κατάσβεση της φωτιάς που προκάλεσε η τρομερή έκρηξη ρακοκάζανου στο Πετροκεφάλι

Posted by Δια-SOS-τε τη Μεσαρά on Thursday, October 11, 2018