Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Συνεχίζεται με εντάσεις η δίκη για την υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη

460

Ένταση και διακοπή πριν από λίγο, της δίκης για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Ο επιχειρηματίας συνεχίζει σήμερα την κατάθεσή του, κρατώντας την ίδια στάση, όπως και την προηγούμενη Πέμπτη, χωρίς δηλαδή να δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες και επιπλέον στοιχεία για τους ρόλους των κατηγορουμένων στην απαγωγή.

Το φραστικό επεισόδιο και η διακοπή, προκλήθηκε όταν ο δικηγόρος Διονύσης Βέρρας, συνήγορος ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων, που δεν έχουν ομολογήσει τη συμμετοχή τους στην απαγωγή, ρώτησε τον κ. Λεμπιδάκη, από που ενημερώθηκε για τους ρόλους των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Η απάντηση του επιχειρηματία: “από τις εφημερίδες”, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δικηγόρου, ο οποίος διερωτήθη πως είναι δυνατό για μία τόσο σοβαρή υπόθεση η ενημέρωση να γίνεται από όσα γράφονται στις εφημερίδες και τον Μιχάλη Λεμπιδάκη να θεωρεί έντονα επιθετικό το δικηγόρο και να απαντά “Πως μου μιλάτε έτσι”.

Το δικαστήριο διέκοψε για να εκτονωθεί η ένταση και θα συνεχίσει σε λίγο.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου έχουν προγραμματιστεί με το 2019, στις 10, 11, 14, 17, 23, 24, 25, 28, 30 και 31 Ιανουαρίου.
Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, 13/12 με την κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και διεκόπη για να συνεχσιτέι σήμερα.
Οι κατηγορούμενοι είναι 12, εκ των οποίων οι οχτώ είναι προφυλακισμένοι και οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.