Ηράκλειο : Για το υποτιθέμενο ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους εργαζομένους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Κρήτης θεωρεί αυθαίρετη την ενέργεια της Περιφερειακής Αρχής Κρήτης να εκδώσει και να δημοσιοποιήσει – ως δήθεν ομόφωνο ψήφισμα στήριξης των εργαζόμενων στα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας – κείμενο, το οποίο δεν περιλαμβάνει τη θέση που η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και επιπλέον δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε για το περιεχόμενό του ούτε για την έκδοσή του.

Πέρα, όμως, από το αυθαίρετο αυτής της ενέργειας, η ουσία είναι πως το κείμενο αυτό αντιμετωπίζει με τρόπο διαχειριστικό το ζήτημα των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς, αφού κάνει λόγο αποκλειστικά για την παράταση του προγράμματος και παραγνωρίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Είναι σε απόλυτο συμβιβασμό με την αντίληψη, διαχρονικά, της ΕΕ και των κυβερνήσεων για την ανακύκλωση της ανεργίας και την απαξίωση υπηρεσιών και δομών με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.
\
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει πάγια θέση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι, μάλιστα, θεωρούνται ως «ωφελούμενοι» με σκοπό την ένταση της εκμετάλλευσής τους, καλύπτουν κενά σε μόνιμο προσωπικό, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τη στιγμή, μάλιστα, που οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι υποστελεχωμένες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στέκεται με κάθε τρόπο δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων των προγραμμάτων Κοινωφελούς, στηρίζοντας τη μοναδική λύση υπέρ των εργαζόμενων, τη μοναδική λύση που δεν τους εμπαίζει, η οποία είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τις 10 Οκτώβρη οπότε λήγει το πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας, όμως, παράλληλα τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, εξασφαλίζοντας μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.