Ηράκλειο :Γιάννης Κεφαλογιάννης: εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 η έναρξη εργασιών για τη κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου

Την εκτίμηση ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, εξέφρασε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κιν.Αλ., κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη:
«Θα συμφωνήσω μαζί σας ως προς την αναγκαιότητα κατασκευής ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο και θα το κάνω όχι μόνο ως Κρητικός αλλά και με την ιδιότητα του δικηγόρου που έχει παρευρεθεί πολλές φορές στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και γνωρίζει καλά την ταλαιπωρία που υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι συνάδελφοι δικηγόροι και οι πολίτες. Θέλουμε να δώσουμε τέλος σ’ αυτή την ιστορία.

Θέλω λοιπόν να σας ενημερώσω σε σχέση με το πρώτο σας ερώτημα ότι στην ουσία της, η παραχώρηση του ακινήτου από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) έχει ολοκληρωθεί καθ’ ότι υπάρχει συναντίληψη της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι το ΤΑΧΔΙΚ με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ζήτησε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συμπληρωματική οικονομοτεχνική μελέτη, προκειμένου να τεκμηριώσει τη βιωσιμότητα του έργου. Το Υπουργείο μας ανταποκρίθηκε άμεσα, προχωρώντας στην εκπόνησή της, την οποία και θα αποστείλει τόσο στο ΤΑΧΔΙΚ όσο και στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, η οποία θα αναλάβει την άμεση προώθηση της πρότασης ένταξης του έργου στον Κατάλογο προτεινόμενων συμπράξεων για έγκριση από τη Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ».
Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε κατά τη δευτερολογία του:

«Κατανοώ την αγωνία σας να επισπευσθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου του Δικαστικού Μεγάρου. Νομίζω όμως ότι τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας, καθώς οι περισσότερες από τις τεχνικού χαρακτήρα προϋποθέσεις για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα των ΣΔΙΤ έχουν πια ολοκληρωθεί. Αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι – διαδικαστικού χαρακτήρα θα έλεγα – ενέργειες, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προχωρήσει στην υποβολή Πρότασης για Ένταξη του Έργου στον Κατάλογο Προτεινόμενων Συμπράξεων. Τα βήματα από κει και πέρα είναι πολύ συγκεκριμένα.

Αυτό που θέλω να κρατήσετε και που όλοι πρέπει να έχουμε ως χρονικό σημείο αναφοράς είναι η Προκήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού για τη σύναψη Σύμβασης ΣΔΙΤ με τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ).

Μπορούμε να πούμε με μία αυξημένη βεβαιότητα ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 – θα μπορούσα να συμπτύξω το χρόνο αλλά δε θέλω να φανώ υπερβολικά αισιόδοξος – το έργο θα έχει ξεκινήσει.

Και θέλω προσωπικά να διαβεβαιώσω και εσάς και τους συμπολίτες μας στην Κρήτη ότι σε συνεργασία με τον Υπουργό κ. Καραμανλή θα παρακολουθώ στενά την εξέλιξη της διαδικασίας και θα είμαι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.