Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Γνωστός επιχειρηματίας εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο όπλων

1,005
Πολύ σοβαρή και με μεγάλες προεκτάσεις υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο Ηράκλειο.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου προχώρησε στη σύλληψη γνωστού 55χρονου επιχειρηματία και έξι ατόμων (μέχρι στιγμής), μεταξύ των οποίων και Διευθυντής εταιρείας courier. Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες ένας είναι από την Ημαθία και άλλος ένας από τη Βουλγαρία!

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα με στοχευμένα …. 55 σημεία. Επεκτείνονται από τη Θράκη έως τη Ζάκυνθο και τη Ρόδο έως την Πελοπόννησο! Σε αυτά τα σημεία δεν είναι απαραίτητο να έκλεισαν “εμπορικές” συμφωνίες αλλά να έγιναν και απλές πωλήσεις όπλων.

Οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν φτάσει σε ένα μεγάλο πλήθος από όπλα και σφαίρες και αναμένεται η αποκάλυψη μεγαλύτερων ποσοτήτων, αφού βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ πολλά δρομολόγια με φορτηγά από τη Βουλγαρία!

Σημείο μηδέν της υπόθεσης θεωρείται η ανακάλυψη μεγάλου φορτίου όπλων το Μάρτιο, που μπλοκαρίστηκαν στον Προμαχώνα, προέρχονταν από τη Βουλγαρία και είχαν προορισμό το Ηράκλειο και παραλήπτη τον 55χρονο επιχειρηματία που βρίσκεται επί μήνες στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ, συνελήφθη σήμερα και θεωρείται εγκέφαλος της επιχείρησης!

Ο 55χρονος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων με κυνηγετικά είδη. Ενώ ο διευθυντής της εταιρείας courrier φαίνεται ότι γνώριζε πολύ καλά και κάλυπτε το περιεχόμενο των αγοραπωλησιών μέσω της εταιρείας του. Τα όπλα έφταναν με αυτή την κάλυψη σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και σε πάρα πολλά σημεία της Κρήτης!

Κομβικό ρόλο στην όλη υπόθεση παίζουν εμπλεκόμενοι από τη Βουλγαρία αν και φαίνεται ότι υπάρχει συμμετοχή και από άλλες χώρες των Βαλκανίων,  όπως τη Σερβία και την Αλβανία.

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας βρίσκονται συγγενικά πρόσωπα του 55χρονου επιχειρηματία, όπως η σύζυγός του, η κουνιάδα του και οι δυο γιοί του. Φαίνεται ότι η σύζυγος και ο μικρότερος γιός παραπέμπονται για απλή συνέργεια, ενώ η κουνιάδα είχε ενεργό ρόλο “ταμία”, στην “επιχείρηση”.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν κατασχεθεί:

  • 16 πυροβόλα όπλα
  • 6 κινητά τηλέφωνα
  • 19 σπρέι πιπεριού
  • 2.773 φυσίγγια
  • 49 γεμιστήρες
  • 8 κλείστρα
  • 6 τέηζερς
  • γκλομπς
  • και ένα μαχαίρι

Οι έρευνες βέβαια βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και σε στοχευμένα σημεία στην Κρήτη …..

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο ή μεθαύριο, αφού εντοπιστεί ένας σημαντικός όγκος από τα φορτηγά όπλων που έχουν φτάσει στην Κρήτη και έχουν συλληφθεί οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.