Ηράκλειο : Η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου ταξιδεύει….. Αθήνα!

Στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο η έκθεση των Ανοικτών Παιδικών Εργαστήριων

Έργα των Παιδικών Ανοικτών Εργαστηρίων, της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, φιλοξενούνται σήμερα σε έκθεση που διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το πολιτιστικό πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2019» με τίτλο, “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ – Πέντε Αιώνες Καλλιτεχνικής Ιδιοποίησης”. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 500 χρόνων από το θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519)

Στην παιδική έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου λαμβάνουν μέρος παιδιά του 1ου Δημοτικού σχολείου Τυλίσου, του 18ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, του 13ου και 42ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, του 1ου δημοτικού σχολείου Κρουσώνα, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ηρακλείου ΚΔΑΠ Παλιανής καθώς και το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου.

Πρόκειται για έργα που πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια των παιδικών εργαστηρίων στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου. Την επιμέλεια και οργάνωση αυτών των εργαστηρίων είχε η επιμελήτρια-εικαστικός της Δημοτικής Πινακοθήκης Χρύσα Βαθιανάκη η οποία επιμελείται και τα εργαστήρια στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Θέμα: Η έκθεση των Ανοικτών Παιδικών Εργαστήριων της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 500 χρόνων από το θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519) το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το πολιτιστικό πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2019», οργανώνει έκθεση με τίτλο, “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ – Πέντε Αιώνες Καλλιτεχνικής Ιδιοποίησης” την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, στις 19:00, 28ης Οκτωβρίου 47 (οδός Πατησίων), Αθήνα.

Η έκθεση εντάσσεται στο «Φθινοπωρινό Πρόγραμμα» της πολιτιστικής πρωτοβουλίας TempoForteΙtalia–Ελλάδα2019 & στο εικαστικό πρόγραμμα ΧΑΝΙaRT 2019 και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κολλάζ, ψηφιδωτού και εγκαταστάσεων από 80 Έλληνες & Διεθνείς καλλιτέχνες σε επιμέλεια: Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος & Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης. Οργάνωση: Δρ Γ.Δ. Καρβουνάκη.

Στην έκθεση φιλοξενούνται μέρος της ενότητας έργων των Παιδικών Ανοικτών Εργαστηρίων, της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, τα οποία πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της μεταφορά της έκθεσης «Το Χαμόγελο της Τζοκόντα ΙΙ – Πέντε Αιώνες Καλλιτεχνικής Ιδιοποίησης», τον περασμένο χειμώνα στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου.

Την επιμέλεια και οργάνωση αυτών των εργαστηρίων είχε η επιμελήτρια-εικαστικός της Δημοτικής Πινακοθήκης Χρύσα Βαθιανάκη η οποία θα επιμεληθεί και τα εργαστήρια στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Στην παιδική έκθεση λαμβάνουν μέρος παιδιά του 1ου Δημοτικού σχολείου Τυλίσου, του 18ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, του 13ου και 42ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, του 1ου δημοτικού σχολείου Κρουσώνα, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ηρακλείου ΚΔΑΠ Παλιανής καθώς και το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.