Ηράκλειο : Η Πρέσβης της Κούβας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Η αγορά της Κούβας και οι δυνατότητες συνεργασίας με επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη της Πρέσβεως της Κούβας στην Αθήνα κας Zelmeys Ma Dominguez Cortina, του Προξένου κ. Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες και του εκπροσώπου της Κουβανικής πρεσβείας στην Κρήτη κ. Μανώλη Βριθιά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Την Κουβανική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του φορέα και αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και σύνδεσής τους με τον τουρισμό, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες για ενημέρωση, κατάρτιση και εξωστρέφεια όλων των επιχειρηματιών-μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η Διεθνής Έκθεση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κοντά στην πρωτεύουσα Αβάνα, η οποία ανοίγει δρόμους για συνεργασίες με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σε πολλούς τομείς, λόγω και του αμερικανικού εμπάργκο.
Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα εξετάσει την ένταξη της έκθεσης στο Πρόγραμμα Εκθέσεων 2020 ώστε να ενθαρρύνει και να στηρίξει τη συμμετοχή επιχειρήσεων-μελών του σε αυτή.

Η Κουβανή Πρέσβης τόνισε τα κοινά στοιχεία Ελλάδας και Κούβας και επικεντρώθηκε στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της φαρμακοβιομηχανίας, οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάπτυξη στην Κούβα και αναζητούν διεθνή κεφάλαια για την έρευνα και την παραγωγή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.