Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Κάλεσμα της ΟΓΕ στο σημερινό συλλαλητήριο

Στις 19.00, στην πλατεία Λιονταριών

244

Κάλεσμα στο αποψινό συλλαλητήριο κατά του νέου προϋπολογισμού, απευθύνει η Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στην πλατεία Λιονταριών.

Σύμφωνα με το Κάλεσμα:

Εργαζόμενη, άνεργη, αυταπασχολούμενη, συνταξιούχε, φοιτήτρια, νέα μητέρα

Οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου, Μοιρών και Αρχανών σε καλούν να πάρεις μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019.

Δίνουμε τη μαχητική μας απάντηση σ’ αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας στην εργασία, στην μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο.

Ο προϋπολογισμός του 2019 που κατάθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει νέα βάρη για τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

  • Τσεκουρώνει για άλλη μια φορά τα ήδη τσακισμένα κονδύλια που αφορούν δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα σε Υγεία-Πρόνοια, Παιδεία, Πολιτισμό. Μειώνει τις δαπάνες για τις συντάξεις, αλλά και για τα επιδόματα ανεργίας. Συρρικνώνει τις δικές μας ανάγκες και των οικογενειών μας για να απογειώσει τα ματωμένα πλεονάσματα πάνω από τα 7 δις ευρώ.
  • Φορτώνει νέους φόρους 1 δις ευρώ στις πλάτες μας, φόρους που θα πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι, μισθωτοί και αυταπασχολούμενοι στην πόλη και στην ύπαιθρο.
  • Εμπορευματοποιεί κοινωνικές υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες των δήμων που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες, όπως οι παιδικοί σταθμοί, που θα χρηματοδοτούνται ακόμα περισσότερο από «ιδίους πόρους», δηλαδή από τις δικές μας τσέπες.
  • Καταργεί τις δαπάνες για τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, την επέκταση του προγράμματος των “σχολικών γευμάτων”.

Από την άλλη φέρνει χαρίζει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους καθώς προβλέπει:

  • την κρατική επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών για νέους εργαζόμενους
  • τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 15% στο 10% για τα διανεμόμενα κέρδη των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο

Έτσι οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα πληρώνουν τους εργοδότες για να προσλαμβάνουν τα εγγόνια τους!

Η εργαζόμενη με μπλοκάκι θα πληρώνει φόρο με συντελεστή 22%, ο βιομήχανος και ο εφοπλιστής θα απολαμβάνουν μείωση της φορολογίας των κερδών από το 15%, στο 10%!

  • Με λίγα λόγια: αφαίμαξη και φοροεπιδρομή για τις οικογένειές μας – προνόμια και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Για το συμφέρον τους εξάλλου η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ σε ΝΑΤΟ ΗΠΑ και ΕΕ, πολλαπλασιάζοντας τις βάσεις και εμπλέκει τη χώρα μας στα επικίνδυνα και βρώμικα σχέδια τους.

Διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό!

ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ