Ηράκλειο: Κινητοποιήσεις πάνω στα εγκαίνια δύο ιατρικών μηχανημάτων στο ΠΑΓΝΗ

Δύο υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας, αντίστοιχα, εγκαινιάζονται σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ωστόσο, την ώρα των εγκαινίων, το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του ΠΑΓΝΗ, δηλώνοντας πως δεν συμμετέχει στην εκδήλωση. Σκοπός της κινητοποίησης είναι να καταδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ιδρύματος επισημαίνει σχετικά με την προμήθεια τω δύο μηχανημάτων:

“Σήμερα Δευτέρα, 28-01-2019 πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια δύο νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων στο ΠαΓΝΗ. Στα εγκαίνια που πραγματοποιούνται παρουσία της 7ης ΥΠΕ, έχουν προσκληθεί να παραστούν η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το προσωπικό του νοσοκομείου, βουλευτές του Ν. Ηρακλείου, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημόσιοι και τοπικοί φορείς, Σωματεία εργαζομένων, Σύλλογοι, κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, τα εγκαίνια αφορούν την έναρξη λειτουργίας:

• Του δεύτερου νέου υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Εργαστήριο Ακτινοθεραπείας.

• Του νέου υβριδικού συστήματος απεικόνισης τομογραφικής γ’ κάμερας με αξονικό τομογράφο (SPECT/CT) στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι νέες αυτές τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα πρώιμης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας και το ΠαΓΝΗ είναι το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα που διαθέτει αναβαθμισμένο εξοπλισμό αυτού του επιπέδου συνδυαστικά, προς όφελος των πολιτών όλου του νησιού και των γύρω περιοχών.

Η ενίσχυση των νοσοκομείων με μηχανήματα νέας τεχνολογίας συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, σύμφωνα με το επιχειρησιακό μας σχέδιο το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, στο πλαίσιο των πολιτικών κατευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας.

Η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων η οποία είναι απρόσκοπτη, η στελέχωση με προσωπικό και η ανανέωση του εξοπλισμού υποδομών αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στήριξης και ενδυνάμωσης ενός δημόσιου συστήματος υγείας”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.