Ηράκλειο: Μάχη για τις έδρες

Οι επιτελείς της ΝΔ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλαν ψηλά τον πήχη και μίλησαν για νίκη στο Ηράκλειο και 4 βουλευτές, αλλά η διαφορά των 8 μονάδων (33%-25%) υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές είναι δύσκολο να καλυφθεί.

Πάντως, για τη ΝΔ οι 3 έδρες θεωρούνται δεδομένες με φαβορί τον Γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη και την ιδιαίτερα δημοφιλής και ειδική στα αγροτικά θέματα, Θεανώ Βρέντζου. Για την τρίτη θέση θα παλέψουν ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου, Γρηγόρης Πασπάτης, ο Μάξιμος Σενετάκης από τη νεότερη γενιά, αλλά και ο πρόσφατα εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου, Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να λάβει 3 έδρες με βασικούς διεκδικητές τους νυν βουλευτές Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκο Ηγουμενίδη, ενώ ισχυρές υποψηφιότητες θεωρούνται του Σπύρου Δανέλλη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Μανόλη Αλφιεράκη και του πρώην αντιδημάρχου Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη.

Στο ΚΙΝΑΛ, την έδρα αναμένεται να λάβει εκ νέου ο Βασίλης Κεγκέρογλου, εκτός κι αν προτιμήσει την έδρα η Φώφη Γεννηματά που είναι επίσης υποψήφια. Δυναμικές παρουσίες είναι και της πρωτοεμφανιζόμενης Ελένης Βατσινά και του Χρήστου Στρατάκη.