Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Με επιτυχία η εκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη

139

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου , Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στην αίθουσα Καστελλάκι του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για το σακχαρώδη διαβήτη που οργάνωσαν η Λέσχη Lions «Κνωσός» και ο «Παγκρήτιος Σύλλογος για το Νεανικό Διαβήτη».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δημητρίου Μαμουλάκη, παιδιάτρου –παιδοδιαβητολόγου, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. Παιδιατρικής Κλινικής Πα.Γ.Ν.Η., ο οποίος ανέπτυξε εκτενώς ένα πολύ ενδιαφέρων θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης σε παιδιά και εφήβους, επιδημιολογικά στοιχεία από το νησί μας» .

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Μελιστάλακτη» της Βάσως Λουβάρη, μετεκπαιδευμένης Τ.Ε νοσηλεύτριας- εκπαιδεύτριας παιδιών με διαβήτη και οικογένειας στο Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο του Πα.Γ.Ν.Η.& Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΝΕ.Δ.

Το παραμύθι επανεκτυπώθηκε σε 200 αντίτυπα από τη Λέσχη Κνωσός και διανεμήθηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους.
Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με το Δημήτρη Χουρδάκη.

Παράλληλα από τις 17:00 έως 19:00 στη Λότζια, γίνονταν μετρήσεις Ζαχάρου και γλυκοζηλιωμένης αιμοσφαιρίνης, από ομάδα φοιτητών ιατρικής.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο αμέσως προηγούμενος Κυβερνήτης του Θέματος 117Α L. Μιχάλης Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος του IPA ,Μανώλης Ζαχαριουδάκης.