Ηράκλειο: Οι υποψήφιοι χώροι διαμονής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Στους σχεδιασμούς που έχουν γίνει στο Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της Πανδημίας του κορωνοϊού προβλέπεται και η χρήση ξενοδοχείων για τη νοσηλεία ασθενών.

Μάλιστα ήδη όπως είναι γνωστό έχουν χρησιμοποιηθεί ξενοδοχεία στην Αθήνα για τη φιλοξενία όσων επαναπατρίζονται από το εξωτερικό.

Οι σχεδιασμοί που υπάρχουν περιλαμβάνουν φυσικά και την Κρήτη και θα γίνει ενεργοποίηση μόνο αν δεν μπορέσουν τα νοσοκομεία του νησιού να αντέξουν το βάρος ασθενών με κορωνοϊό, κάτι που προς το παρών τουλάχιστον δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Πάντως σύμφωνα με την κ Λένα ΜΠορμπουδάκη έχει γίνει μία χαρτογράφηση ώστε να αν χρειαστεί να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και κινήσεις. Η διοικήτρια όμως της ΔΥΠΕ επεσήμανε πως μέχρι σήμερα όπως δείχνουν τα πράγματα ο σχεδιασμός αυτός δεν χρειάζεται

Ειδικά πάντως για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο σχεδιασμός προβλέπει πως αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν οι ξενώνες της Ηλιαχτίδας, του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αλλά και οι ξενώνες των γιατρών για να καλύψουν αυξημένες ανάγκες αν χρειαστεί.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού ήδη έχουν εγκριθεί από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης οι προσλήψεις 35 γιατρών και 280 διαφόρων ειδικοτήτων λοιπού προσωπικού. Παράλληλα έχουν ζητηθεί και επιπλέον θέσεις από το υπουργείο για να καλυφθούν οι ανάγκες ειδικά σε νοσηλευτικό προσωπικό με έμφαση στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.
Στο Βενιζέλειο παράλληλα τοποθετήθηκε το πρώτο(θα τοποθετηθεί ένα ακόμα) λυόμενο όπου θα γίνεται η εξέταση των ασθενών με ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό. Το λυόμενο- εξεταστήριο θα είναι στην είσοδο του νοσοκομείου και εκεί θα εξετάζονται όσοι ασθενείς πηγαίνουν στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει καμία επαφή των ύποπτων κρουσμάτων με τους υπόλοιπους ασθενείς. Ήδη όπως είναι γνωστό ο χώρος του ισογείου έχει διαμορφωθεί μόνο για την περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.