Ηράκλειο : Παραίτηση Μανόλη Σφυρή από το ΔΣ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις θέσεις του συνδυασμού ΄΄Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο΄΄ μαζί με κορυφαία μέλη του, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ο επικεφαλής της παράταξης κύριος Μανώλης Σφυρής.
Μεταξύ άλλων ανέδειξε:

Την συμφωνία που είχε υπογραφεί πριν από 27 μήνες περίπου με τις παρατάξεις ΄΄Μπροστά για το Επιμελητήριο΄΄ με επικεφαλή τον κύριο Αλιφιεράκη και ΄΄Αυτόφωτο Επιμελητήριο΄΄ με επικεφαλή τον κύριο Φασουλάκη και τα μέλη αυτών.

Την νομοθεσία που σε καμία περίπτωση δεν αποτρέπει την αλλαγή προέδρου του θεσμού από άλλη παράταξη εφόσον φυσικά υπάρχει η βούληση να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Ανέφερε το παράδειγμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων όπου έγινε η αλλαγή του προέδρου από άλλη παράταξη κάνοντας χρήση του Νόμου 2690/1999 Κώδικας διοικητικής διαδικασίας περί οργάνων διοίκησης άρθρο 13 παράγραφος 5 όπου και σύμφωνα με αυτό παραιτήθηκε η διοικητική επιτροπή και επανεκλέγει με νέο πρόεδρο τον κύριο Δημητρίου Δημήτριο υλοποιώντας την συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ των δυο παρατάξεων που συνδιοικούν και σήμερα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Δημοσιοποίησε τις παραιτήσεις τόσο την δική του όσο και του έτερου μέλους της παράταξής του κυρίου Μαραθιανό Βασίλη που υπέβαλε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Με την παρούσα επιστολή υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του Γενικού Γραμματέα του ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου και σας καλώ όπως την αποδεχτείτε.

Θα συνεχίσω να υπηρετώ το θεσμό από την θέση του απλού μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου καθώς και του μέλους του Δ.Σ. του ΚΕΚ/ Επιμελητηρίου.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΑΡΑΘΙΑΝΟΣ ΝΙΚ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ ΚΕΚ ΕΠΙΜ/ΤΗΡΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜ/ΤΗΡΙΟΥ
ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και σας καλώ όπως την αποδεχτείτε.

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση έχουν να κάνουν με την αθέτηση της έγγραφης συμφωνίας μεταξύ των επικεφαλής αλλά και των μελών των τριών παρατάξεων (Μπροστά για το Επιμελητήριο – Αυτόφωτο Επιμελητήριο και Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο ) μέσω της οποίας προέκυψε με εκλογική διαδικασία η σημερινή διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και η οποία συμφωνία δημοσιοποιήθηκε στο σύνολο του τοπικού τύπου στις αρχές του Δεκέμβρη του 2017 αμέσως μετά την διενέργεια των εκλογών στις 2-3-4 του ίδιου μήνα.

Όπως αντιλαμβάνεστε λόγοι στοιχειώδους σεβασμού απέναντι στον θεσμό τον οποίο όλοι επικαλούμαστε ότι υπηρετούμε ανιδιοτελώς και χωρίς σκοπιμότητες – όπου δυστυχώς πολλοί εξ’ ημών με την στάση τους αποδεικνύουν το αντίθετο – αλλά και λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να υπηρετώ το θεσμό από αυτή τη κορυφαία θέση του Γενικού Γραμματέα.

Θα συνεχίσω να το κάνω από την θέση του απλού μέλους του διοικητικού συμβουλίου προσπαθώντας πάντα να πράττω κατά συνείδηση και για το καλό της επιχειρηματικής κοινότητας του Νομού μας τιμώντας, το λόγο μου, την υπογραφή μου και την όποια συμφωνία έχω συνάψει ή θα συνάψω στην επιμελητηριακή αλλά και προσωπική μου πορεία μετέχοντας στα κοινά.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΣΦΥΡΗΣ Ι.ΜΑΝΩΛΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.