Ηράκλειο : Παρέμβαση κλιμακίου της ΚΟ Ηρακλείου με επικεφαλής τον Σ. Ορφανό στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Μαλεβιζίου με θέμα την κατασκευή των κόμβων Αγ. Πελαγίας-Αχλάδας

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/10 στο δήμο Μαλεβιζίου με θέμα την κατασκευή των κόμβων Αγ. Πελαγίας-Αχλάδας παρευρέθηκε κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σ. Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε και ο Μ. Χουστουλάκης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου».

Ο Σ. Ορφανός στη παρέμβαση του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η έγκαιρη ολοκλήρωση της εργολαβίας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, που υπογράφτηκε κάτω από τις σοβαρές πιέσεις από αξιόλογες κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου που πήραν την σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Υπουργείο είναι υπεύθυνο να δώσει όλες τις απαραίτητες λύσεις για την ολοκλήρωση ενός έργου που είναι δίκαιη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. Η διάχυση των ευθυνών σε ΔΕΔΔΗΕ, υπηρεσίες της αρχαιολογίας και τροχαία δεν αναιρεί το γεγονός ότι η όποια αρμοδιότητα και η ευθύνη για το έργο παραμένει στην κυβέρνηση.

Η καθυστέρηση του συγκεκριμένου έργου είναι εγκληματική, καθώς κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Χρειάζεται να σταματήσει, το γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών και η κοροϊδία του κόσμου. Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις (μελέτες για τη μετατόπιση δικτύων κοινής ωφελείας, προσωπικό αρχαιολογικής υπηρεσίας, χρηματοδοτήσεις, έγκριση για εργοταξιακή κυκλοφοριακή σύνδεση) για να παραδοθούν οι κόμβοι τον Μάιο του 2020 και να θεραπευτούν αστοχίες, όπως η έλλειψη πρόβλεψης για διαχωριστική νησίδα στον άξονα.

Ο λαός της Κρήτης, συνολικά ο λαός μας, είναι το θύμα και στην κρίση τους και στην ανάπτυξή τους. Για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου, ας επιδείξει η κυβέρνηση έστω και το ελάχιστο της ευαισθησίας και της ταχύτητας που επιδεικνύει, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για την κερδοφορία τους όταν πρόκειται να νομοθετήσει για τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών.»

Το Γραφείο Τύπου

Τα σχόλια είναι κλειστά.