Ηράκλειο:”Καμπάνα” από το Δικαστήριο για τα 52 κιλά χασίς

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε κλίμα έντασης, ενώ υπήρξε και επεισόδιο στο χώρο των δικαστηρίων
“Μοίρασε” καθείρξεις το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, για την υπόθεση με τα 52 κιλά χασίς, που “μπλόκαρε” το Λιμενικό, στα τέλη Μαΐου του 2019 στο Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχαν συλληφθεί δύο Κρητικοί, 37 και 41 ετών σήμερα, ενώ είχε ασκηθεί δίωξη σε έναν ακόμα άνδρα, Αλβανικής υπηκοότητας, που φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος της μεταφοράς των ναρκωτικών στην Κρήτη και ο οποίος διέφυγε της σύλληψης.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 37χρονο, που κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών σε 12 χρόνια κάθειρξη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, γεγονός που σημαίνει ότι οδηγείται στην φυλακή. Στον 41χρονο που κατηγορούνταν για συνέργεια, επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκε ελεύθερος.
Τέλος ο Αλβανός καταδικάστηκε ερήμην σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή ο 37χρονος υποστήριξε ότι του ζητήθηκε να κάνει την μεταφορά, ενώ ο 41χρονος επέμεινε και στο δικαστήριο όπως προανακριτικά, ότι αυτό που έκανε ήταν να ενοικιάσει στο όνομα του το αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδεψε ο 37χρονος στην Αθήνα και βρέθηκε στην επιστροφή φορτωμένο με τα 52 κιλά χασίς. Ισχυρίζεται ότι εξυπηρέτησε τον 37χρονο επειδή δεν έχει δίπλωμα.
Ως προς το ρόλο του Αλβανού, σύμφωνα με το Λιμενικό προέκυψε ότι αυτός έκλεισε σε πρακτορείο του Ηρακλείου το εισιτήριο επιστροφής του 36χρονου από την Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της δίκης ήταν εμφανής η υπερασπιστική διάσταση σχετικά με τον βαθμό εμπλοκής των δύο Κρητικών στην υπόθεση, ενώ υπήρξε και ένταση έξω από την δικαστική αίθουσα, μεταξύ μελών των δύο οικογενειών, με αλληλοκατηγορίες που οδήγησαν σε σοβαρό επεισόδιο. https://www.cretalive.gr/