Ηράκλειο: Σε αστυνομικό κλοιό το Ασήμι Μεσαράς λόγω της αυξημένης παραβατικότητας

Με αφορμή την προ δεκαημέρου ανταλλαγή πυρών σε κεντρικό δρόμο ,γεμάτο κόσμο και λόγω της μεγάλης αναστάτωσης που ακολούθησε, συνεδρίασε εκτάκτως χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας.

Τα κρούσματα παραβατικότητας είναι συνεχόμενα τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και το συμβάν με το πιστολίδι σε κεντρικό δρόμο, όπου κινδύνευσαν περαστικοί ήταν το αποκορύφωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο περιστατικό εμπλέκονται άτομα από δύο γνωστές οικογένειες με καταγωγή από το Τσιφούτ Καστέλι και τους Ατσιπάδες.

Οι δύο οικογένειες είναι γνωστές στην Αστυνομία και ήδη έχει ξεκινήσει το πρεσάρισμα σε συγκεκριμένα άτομα που θεωρείται ότι πρωταγωνίστησαν στο πιστολίδι, ενώ στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου βρίσκονται αυτοκίνητα που θεωρείται ότι οι ιδιοκτήτες τους εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση.

Η Αστυνομία πάντως έχει άγριες διαθέσεις απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, στη συγκεκριμένη περιοχή, η παρουσία της αποφασίστηκε να είναι συνεχής και τα μπλόκα να προχωρούν σε συνεχείς ελέγχους υπόπτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η αφορμή για να συγκεντρωθούν στο Δήμο, πλήθος αγανακτισμένων πολιτών που βρήκαν την ευκαιρία να αντιδράσουν στις καταστάσεις φαρουέστ που βιώνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση στην περιοχή.

Το παρόν στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης και του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Νίκος Σπυριδάκης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλης Καρτσωνάκης, η περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, ο Γιώργος Σταθοράκης ως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, εκπρόσωπος της Ι.Μητρόπολης Γορτύνης & Αρκαδίας και διοικητές τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος, Νίκος Σπυριδάκης, ανέφερε σχετικά:
«Η ίδρυση αστυνομικού τμήματος, σαν Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, μας υπερβαίνει. Η Πολιτεία και η ηγεσία θα αποφασίσουν. Κάναμε δύο συναντήσεις για το Ασήμι, είδαμε το ενδιαφέρον σας. Ξεκινήσαμε δράσεις, έγιναν προσαγωγές, έλεγχοι, κατ’ οίκον έρευνες, δεν φθάνουν, το βλέπω και εγώ. Όσον αφορά στο αύριο, άμεσα. Η αστυνομία θα σχεδιάσει, θα είναι στο Ασήμι σχεδόν κάθε ημέρα. Η αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει, όσο πρέπει. Ακούσαμε την αγωνία σας, όσοι έχουν μιλήσει μαζί μας καταλαβαίνουν και την δική μας αγωνία”.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, τόνισε:
«Το γεγονός ότι ο Δήμος Γόρτυνας, ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος στον νομό Ηρακλείου και από τους μεγαλύτερους σε όλη την Κρήτη, δεν διαθέτει αστυνομικό τμήμα, είναι κάτι που δεν συμβαδίζει με την κοινή λογική. Οι κάτοικοι του Ασημίου, αλλά και όλοι οι δημότες μας, δικαιούνται να αισθάνονται ασφαλείς, δικαιούνται να πηγαίνουν στις δουλειές τους χωρίς να κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με μια «βροχή» από σφαίρες, δικαιούνται να κυκλοφορούν στον δρόμο με τα παιδιά τους χωρίς να φοβούνται. Ζητάμε το αυτονόητο και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε η φωνή μας να ακουστεί και τα δίκαια αιτήματά μας να ικανοποιηθούν».

Το μήνυμα ήταν σαφές. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν προς ψήφιση ήταν συγκεκριμένες και οι κάτοικοι ζητούν τα εξής:

• Την σύσταση μιας νέας Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (Ομάδα ΔΙΑΣ) η οποία θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα την πρόληψη, τον έλεγχο, την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών και θα επανδρώνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και κυρίως από άνδρες της μονάδας των Ειδικών Φρουρών. Η νέα αυτή Ομάδας ΔΙΑΣ θα περιπολεί αποκλειστικά στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Γόρτυνας.
• Την σύσταση Τμήματος Τροχαίας με έδρα την Αγία Βαρβάρα και με ευθύνη την παρακολούθηση της νέας Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Καστελλίου, των συνδετήριων αξόνων, καθώς και ολόκληρου του νότιου οδικού δικτύου και του παραλιακού μετώπου που ειδικά τους θερινούς μήνες δέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών κυρίως ξένων με αυξημένη επικινδυνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Προς την κατεύθυνση σύστασης Τμήματος Τροχαίας στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου συνηγορούν τα πολλά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που δυστυχώς σημειώνονται, αλλά και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Άγιοι Δέκα, έδρα του Δήμου Γόρτυνας-το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί μετά και την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Μεσαράς στον Αμπελούζο, αλλά και το Ασήμι και η Αγία Βαρβάρα.
• Την επανίδρυση του του Α.Τ. Ασημίου.
• Τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα αναλάβει πρωτοβουλία συνάντησης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την προώθηση των ανωτέρω παρεμβάσεων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.