Ηράκλειο: Σκληρή ανακοίνωση για τους σεξιστικούς υπαινιγμούς προς την Αθηνά Σπανάκη

Χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου είχαμε εντάσεις άλλης εποχής. Διάλογος μεταξύ των πλευρών και ένα σχόλιο του Γιάννη Ξυλούρη (όπου μίλησε για “αυτοϊκανοποίηση”!) για την Αθηνά Σπανάκη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Η αντιπολίτευση καταγγέλει πως ούτε ο κ.Πασπάτης τον επανέφερε στην τάξη και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δείτε εδώ και το σχόλιο που έκανε ο κ.Γιαλιτάκης

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5.» για τους σεξιστικούς υπαινιγμούς σε βάρος της Αθηνάς Σπανάκη που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο δημοκρατικά εκλεγμένο αντιπροσωπευτικό όργανο της πόλης και οφείλει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ισότιμης και ευπρεπούς συμπεριφοράς, χωρίς διακρίσεις οποιουδήποτε είδους.

Είναι λυπηρό που ο χώρος παραγωγής πολιτικής, αναπτυξιακών και κοινωνικών δράσεων, αλλά και πολιτικού πολιτισμού τείνει να εκχυδαϊστεί οδηγώντας στην κατάπτωση του θεσμού.

Δεν μπορεί ο πολιτικός λόγος να κάνει κατάχρηση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και οι ύβρεις πρέπει να καταδικάζονται από όπου και αν προέρχονται.

Δυστυχώς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου αυτό που βιώσαμε καταδεικνύει ότι ο θεσμός αυτός τείνει να ευτελιστεί και αυτό προκαλεί αλγεινή εντύπωση και θλίψη στους πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Γρηγόρης Πασπάτης, για άλλη μια φορά δυστυχώς, φάνηκε ανεπαρκής στο έργο του αφού ως απλός θεατής, παρακολουθούσε τον Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ και π. Δημοτικό Σύμβουλο της Δύναμης Πολιτών κ. Ιωάννη Ξυλούρη, να απευθύνεται με αμετροέπεια και σεξιστικούς υπαινιγμούς στη Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης μας, κα. Αθηνά Σπανάκη.

Είναι λυπηρό που ούτε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ούτε και ο Δήμαρχος δεν τον διέκοψαν αμέσως, απαιτώντας του να ανακαλέσει, γεγονός που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης που εντέλει και αποχώρησαν.

Τέτοια φαινόμενα μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλούν και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε εν τη γενέσει τους χωρίς ίχνος ανοχής, γιατί καλύπτοντας πολιτικά τέτοιες συμπεριφορές, γινόμαστε ηθικοί αυτουργοί και συνάμα δέκτες της χυδαιότητας και του σεξισμού στον πολιτικό βίο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.