Ηράκλειο : Στο νέο αστυνομικό γραφείο ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στο νέο Αστυνομικό Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών – Επισκεπτών στο κέντρο της πόλης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Το νέο Αστυνομικό Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών – Επισκεπτών, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του αυτή την εβδομάδα , στο ισόγειο του δημοτικού κτιρίου της Πολεοδομίας, στην Πλατεία Δασκαλογιάννη (είσοδος από οδό Κοζύρη), επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου Νίκου Σπυριδάκη.

Παρευρέθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός και η δημοτική σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Στέλα Αρχοντάκη.
Το Γραφείο στελεχώνεται από αστυνομικό προσωπικό και έχει ως βασικό αντικείμενο την άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματική διαχείριση των όποιων προβλημάτων ή περιστατικών ανακύπτουν ,την επίλυση των αστυνομικής φύσεως ζητημάτων, καθώς επίσης τη δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και την ανάπτυξη συνεργασίας με Υπηρεσίες και Φορείς , με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις εξής αρμοδιότητες (οι οποίες στην πορεία, ενδεχομένως να αυξηθούν):
– Παροχή πληροφοριών για την έκδοση διαβατηρίων , αστυνομικών δελτίων ταυτότητας , αδείας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου.
– Έκδοση βεβαιώσεων απώλειας.
– Θεώρηση γνησίου υπογραφής.
– Θεώρηση φωτοαντιγράφων.
– Επίδοση – κοινοποίηση εγγράφων Δικαστικών Επιμελητών.
– Παραλαβή και διεκπεραίωση εισαγγελικών παραγγελιών.

Ο Δήμαρχος επιθεώρησε τον χώρο, τον οποίο παραχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου και συζήτησε με τους αστυνομικούς τις ελλείψεις που ενδεχομένως να υπάρχουν και τις βελτιώσεις που απαιτούνται.
Αμέσως μετά δήλωσε: «Το Αστυνομικό Γραφείο αναμφισβήτητα θα βοηθήσει στην ικανοποίηση αιτημάτων των δημοτών, περιορίζοντας αισθητά την ανάγκη μετάβασής τους στο Αστυνομικό Μέγαρο. Θέλω ωστόσο να τονίσω, ότι το αίτημα της Δημοτικής Αρχής είναι η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στο κέντρο της πόλης, με πλήρεις αρμοδιότητες. Και σε αυτό θα επιμείνουμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.