Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Συγκλόνισε η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη

588
Η Άννα – Κατίνα Λεμπιδάκη , μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη κατέθεσε μετά τον αδερφό του. Η κυρία Λεμπιδάκη,μιλώντας στο δικαστήριο συγκλόνισε με την κατάθεση της.

“Ζήσαμε έξι εφιαλτικούς μήνες. Δεν γνωρίζαμε αν ζούσε ο Μιχάλης, ούτε πως και τι βίωνε. Σαν οικογένεια αποφασίσαμε να γυρίσουμε σελίδα και όχι να επιστρέψουμε πίσω σε αυτούς τους έξι μήνες. Εύχομαι καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα και καμία μάνα να μην βιώσει αυτό που βίωσα” δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Λεμπιδάκη.

Νωρίτερα, ο αδερφός του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Μανώλης, δέχτηκε έντονη κριτική από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου διότι δεν απαντούσε σε καμία ερώτηση, τόσο από εκείνη όσο και από τους συνηγόρους, για το τι του είπε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά την απελεύθερωση του.

Κάποια στιγμή η Πρόεδρος απευθυνόμενη προς το Μανώλη Λεμπιδάκη, είπε: “Ήρθατε εδώ και δεν μας βοηθάτε καθόλου. Δεν ξέρω ποιοι σας έχουν δασκαλέψει αλλά αυτή δεν είναι κατάθεση ουσιώδους μάρτυρα”.

Πάντως κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο αδερφός του ήταν συγκινημένος και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό της κράτησης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως είπε ο ίδιος, στις 17 Μαΐου η οικογένεια δέχτηκε ένα μήνυμα που ανέφερε “παίξατε και χάσατε”. Σε εκείνο το σημείο, ο αδερφός του Μιχάλη Λεμπιδάκη τόνισε ότι “όλες οι σκέψεις περνούν από το μυαλό του ανθρώπου όμως εγώ πίστευα ότι ο αδερφός μου συνέχισε να ζει”.

“Όταν μου τηλεφώνησαν στις 2 Οκτωβρίου για να μουν πουν για τον αδερφό μου ότι απελευθερώθηκε ήταν το πιο χαρμόσυνο τηλεφώνημα που δέχτηκα στην ζωή μου” κατέληξε στην κατάθεση του.