Ηράκλειο : Σύλληψη ατόμων με ποικιλία δράσεων εντόπισε η Αστυνομία

Συνελήφθησαν, τέσσερις (4) αλλοδαποί για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων, στο Ηράκλειο Κατασχέθηκαν 8 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 πιστόλια και το χρηματικό ποσό των 2.515 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (12.09.2019) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τέσσερις (4) αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο 37χρονοι, 31χρονος και 29χρονος, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες (12.09.2019) το βράδυ από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξακριβώθηκε υπαίθριος χώρος απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα) και εντοπίστηκαν ο 37χρονος με τον 29χρονο και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατά το χρόνο που είχαν μεταβεί στο συγκεκριμένο χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών και κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους είχαν προβεί σε σθεναρή αντίσταση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δύο αλλοδαπούς, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στον εν λόγω χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 12 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 5,4 γραμμάρια κοκαΐνης,
• πιστόλι
• το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και
• 5 κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν ο 31χρονος με τον 37χρονο επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οι οποίοι σε προγενέστερο χρόνο είχαν συναντηθεί στον εν λόγω υπαίθριο χώρο με τον 37χρονο και τον 29χρονο και κατά το χρόνο της σύλληψης τους αντιστάθηκαν σθεναρά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους, στο όχημα και στην οικία του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 6 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες 2,6 γραμμάρια κοκαΐνης,
• πιστόλι με το γεμιστήρα του και φυσίγγια,
• το χρηματικό ποσό των 1.535 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και
• κινητό τηλέφωνο

Επιπλέον κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ,ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου

Τα σχόλια είναι κλειστά.