Ηράκλειο: Το χρονοδιάγραμμα για το «φιλέτο» της πρώην Βάσης

Λίγο πριν εκπνεύσει το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί, στις 28 Φεβρουαρίου, για το ακίνητο – «φιλέτο» στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες, εγκρίθηκε από το αρμόδιο ΚΥΣΟΙΠ και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε αυτό περιλαμβάνονται η Εγνατία Οδός, τα ΕΛΠΕ, το «Ελ. Βενιζέλος» και η ΔΕΠΑ, αλλά και νέα έργα, όπως η υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στη νότια Καβάλα, καθώς και μαρίνες, όπως στη Ρόδο, τη Μύκονο αλλά και αλλού…

Σε αυτό προβλέπεται και η αξιοποίηση της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών έκτασης 345.567 τ.μ. εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Χερσονήσου, όπου αναμένεται να γίνει μια μεγάλη επένδυση στο τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους, τουλάχιστον με βάση το υπάρχον χρονοδιάγραμμα.

Το μόνο που απομένει είναι η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ η έγκριση του Σχεδίου ΠΔ από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας αναμένεται στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2019.

Το δεύτερο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα «τρέξει» ο σχετικός διαγωνισμός.

Στην πρώην Βάση, το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει ένα «μικρό Ελληνικό» με τη μακροχρόνια αξιοποίηση του ακινήτου, με τη δυνατότητα κατασκευής έως και δύο πολυτελών ξενοδοχείων και περίπου 80 παραθεριστικών κατοικιών αλλά και άλλων τουριστικών υποδομών όπως και εμπορικών και συνεδριακών χρήσεων.

Το ακίνητο είχε επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί και το 2014, αλλά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.