Ηράκλειο: Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Δεικτάκη

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα στον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Δεικτάκη, συγγενείς, φίλοι και o απλός κόσμος.

Στις 15:00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία ενώ η ταφή του θα γίνει στο νέο κοιμητήριο.

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 73 ετών, άφησε το πρωί της Κυριακής ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Δεικτάκης, ο οποίος υπέστη ανακοπή το Σάββατο λίγο πριν τον αγώνα ΟΦΗ – ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αφορούν την υγεία του, τον περασμένο Μάρτιο ένοιωσε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα, που προέρχονταν από πέτρες στη χολή. Η αφαίρεση της χολής επέφερε επιπλοκή που τον οδήγησε εκ νέου στο Βενιζέλειο, όπου και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων έχασε τις αισθήσεις του.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι τρεις αρτηρίες ήταν φραγμένες κατά 70-80% Για την αντιμετώπιση του προβλήματος , πριν δύο περίπου μήνες έκανε τριπλό μπαϊ-πάς, στο ΠΑΓΝΗ.

Το Σάββατο, στο «Γεντί Κουλέ», λίγο πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, ο πρώην βουλευτής έχασε τις αισθήσεις του, λόγω ανακοπής.

Αμέσως έτρεξαν να τον βοηθήσουν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, που είχαν βάρδια στο γήπεδο. Προσπάθησαν με τον απινιδωτή να τον επαναφέρουν, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαναφορά του.

Η μεγάλη χρονική διάρκεια, μη-οξυγόνωσης του εγκεφάλου δεν άφηναν ελπίδες αισιοδοξίας.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δεικτάκης

Ο Γιώργος Δεικτάκης με καταγωγή από τον Κρουσώνα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946. Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής. Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη.

Μετά την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οδοντιατρική, όπου διέπρεψε. Παντρεύτηκε με την Ειρήνη (Ριρίκα) και απέκτησαν δύο γιους: Τον Νίκο, που συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του ως εξαίρετος οδοντίατρος και τον Γιάννη, που συνεχίζει κι αυτός στα βήματα του πατέρα του στην πολιτική.

Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (του βάφτισε τον Γιάννη) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση. Στη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.

Βουλευτής με τη ΝΔ εξελέγη το 2000, το 2004 και το 2012. Επίσης το 2014 διαδέχθηκε στη Βουλή ως βουλευτής Ηρακλείου τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής. Επίσης, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.