Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Βάνδαλοι κατέστρεψαν πάρκο λίγο πριν τα εγκαίνιά του

389

Σε μια άθλια κίνηση προχώρησαν άγνωστοι δράστες στο Ηράκλειο της Κρήτης. Προτού καν γίνουν τα εγκαίνιά του νέου πάρκου που έφτιαξε η δημοτική αρχή στη Νέα Αλικαρνασσό, οι βάνδαλοι το κατέστρεψαν χωρίς λόγο και αιτία, πετώντας στα σκουπίδια τα χρήματα των δημοτών, καθώς το πάρκο είχε κοστίσει 103.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η κυκλική ξύλινη εξέδρα που είχε τοποθετηθεί μπροστά από την κερκίδα είναι διαλυμένη και είναι επικίνδυνο να προκαλέσει τον τραυματισμό όποιου επιχειρήσει να περπατήσει επάνω της.

Επίσης, στην κερκίδα ημικυκλικού σχήματος με πέντε διαζώματα που είχε κατασκευαστεί είχε τοποθετηθεί ειδικός φωτισμός, τον οποίο έχουν ήδη σπάσει.

Μιλώντας στο cretapost ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιάννης Αναστασάκης τόνισε:

«Πρόκειται για το πάρκο Ηράκλειτος που κατασκευάστηκε στην νέα Αλικαρνασσό από τον δήμο Ηρακλείου μετά από συνεργασία με το δημοτικό διαμέρισμα αλλά και την εθελοντική πρωτοβουλία Ζω Δρω. Δυστυχώς λίγο πριν την παράδοση στο κοινό οι γνωστοί άγνωστοι της πόλης κατέστρεψαν μέρος της ξύλινης εξέδρας η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τέλεση εκδηλώσεων».

Ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιο μικρό παιδί είναι μεγάλος και οι αρμόδιοι θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα ή στην αποκατάσταση του ή στην απομάκρυνση των ξύλων που εξέχουν.