Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Ξεσηκώθηκαν οι “Φυλές του Πάρκου”. Παρεμπόδισαν τις μπουλντόζες!

397

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη μέρα των εργασιών για την ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη!

Ο εργολάβος πήγε με το συνεργείο του, προκειμένου να κάνει κάποιες τομές στο χώρο και να οριοθετήσει το εργοτάξιο.. Οι “Φυλές του Πάρκου” αρνούνται οποιαδήποτε μεταβολή στον υπάρχοντα χώρο και δραστηριοποιούνται με διάφορους τρόπους για την ματαίωση των σχεδίων του Δήμου Ηρακλείου.

Το κλίμα μεταξύ των “Φυλών”, του εργολάβου και του Δήμου Ηρακλείου ήταν σήμερα ιδιαίτερα τεταμένο!

Μόλις εμφανίστηκαν οι μπουλντόζες σήμερα το πρωί οι “πιστοί” του Πάρκου ξεσηκώθηκαν και παρεμπόδισαν τη σχεδιαζόμενη οριοθέτηση και εκσκαφή. Οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να πετάνε αντικείμενα και πέτρες στους αστυνομικούς.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι είναι ασαφής η τύχη 92 δέντρων (56 καζουαρίνων και 36 φίκων) και δεν δέχονται την οποιαδήποτε εργασία πάνω σε αυτά.

Το μεσημέρι ξεκίνησαν διαβουλεύσεις ανάμεσα στον προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας κ. Παττακό και τους διαμαρτυρόμενους, παρουσία της αστυνομίας που ζητούσε να απομακρυνθούν οι «Φυλές του Πάρκου». Ο κ. Παττακός βέβαια εισέπραξε τα αρνητικά σχόλια των διαμαρτυρόμενων .

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων σε μία συμπλοκή μικρής έκτασης.

Η συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και διαμαρτυρόμενων επεκτάθηκε εκτός πάρκου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Τα πνεύματα ηρέμησαν αρκετή ώρα μετά με τον εργολάβο που θα ξεκινούσε τις εργασίες, να αποχωρεί…

Ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας υποστήριξε ότι:
“Οι εργασίες και γενικότερα ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής στο πάρκο Γεωργιάδη θα συνεχιστούν κανονικά.”.