Όλα τα Νέα

Ηράκλειο:«Φύλλο και Φτερό» επιβάτες και οχήματα νωρίς σήμερα το πρωί στο καράβι των Μινωικών

303

Πάνοπλοι άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού έκαναν φύλλο και φτερό το πλοίο των Μινωικών Γραμμών στο λιμάνι του Ηρακλείου που μόλις είχε καταπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά.   

Σε συνεννόηση με την διοίκηση της εταιρείας και τον  πλοίαρχο   η αποβίβαση των εκατοντάδων ταξιδιωτών έγινε τμηματικά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου οι πόρτες δεν άνοιξαν,υπό το ενδεχόμενο κάποιος από τους δύο άκρως επικίνδυνους δραπέτες που απέδρασαν χθες από την κλούβα του Τμήματος Μεταγωγών Χανίων, να μπήκε στο πλοίο.

Οι  επιβάτες είχαν ενημερωθεί πως επρόκειτο να αποβιβαστούν με αργούς ρυθμούς, από μια και μόνο έξοδο,όπου έβγαιναν σε μικρές ομάδες 4-5 ατόμων.

.Στην γ επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, της Ασφάλειας και του τμήματος Ελέγχου του ΚΛΗ, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου αλλά και του Τμήματος Μεταγωγών.

Το ίδιο έγινε και με τα οχήματα τα οποία έβγαιναν έναν – ένα από τον καταπέλτη του πλοίου αφού είχαν ελεγχθεί από τους άνδρες του λιμενικού.

Ο έλεγχος κράτησε μέχρι τις 10:00 το πρωί οπότε βγήκε από το πλοίο και το τελευταίο όχημα, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και στους χώρους και τις καμπίνες του πλοίου.