Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Καταγγελίες για παρακράτηση μισθοδοσίας και μη τήρηση  μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας

176

Σε καταγγελίες για παρακράτηση μισθοδοσίας ( αντίτιμο αυτής κουπόνια αγοράς από πολυκαταστήματα), μη καταβολή νυχτερινής εργασίας, αργιών και υπερεργασίας στον Αερολιμένα Ηρακλείου αλλά και μη τήρηση  μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, παραβίαση ωραρίου εργασίας καθώς και θέματα μισθοδοσίας στις Δημοτικές Επιχειρήσεις των Περιφερειακών Δήμων του Ν. Ηρακλείου, προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΗ:

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων ελέγχων που πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αλλά και μετά από καταγγελίες εργαζομένων, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα  από το Ε.Κ.Η και τους Επιθεωρητές Εργασίας.

Μετά από καταγγελίες εργαζομένων έλεγχος πραγματοποιήθηκε στον Αερολιμένα Ηρακλείου για παρακράτηση μισθοδοσίας ( αντίτιμο αυτής κουπόνια αγοράς από πολυκαταστήματα), μη καταβολή νυχτερινής εργασίας, αργιών και υπερεργασίας.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις των Περιφερειακών Δήμων του Ν. Ηρακλείου για μη τήρηση  μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, παραβίαση ωραρίου εργασίας καθώς και θέματα μισθοδοσίας.

Στη συνέχεια, έλεγχος  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 και ώρα 11:00μ.μ. μετά από καταγγελία του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσηλευτών Ν. Ηρακλείου παρουσία μελών του Σωματείου, του Ε.Κ.Η. και της ΕΛΑΣ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, τρείς αλλοδαπές εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο νοσηλευτή,  άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και βιβλιάριο Υγείας. Για τους συγκεκριμένους έλεγχους σχηματίστηκε δικογραφία και το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Καταγγέλλουμε την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας,  με τους εργαζόμενους  να επωμίζονται το βάρος της οικονομικής κρίσης.  Ευχαριστούμε την ΕΛΑΣ και τους Επιθεωρητές Εργασίας για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους και παρά τις δυσκολίες λόγω έλλειψης προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους, συνεχίζοντας με τους ίδιους ρυθμούς για την πάταξη της παράνομης, ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας.