Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Πρόστιμο 2.500 € σε πολύτεκνο επειδή πωλούσε…εσώρουχα χωρίς άδεια!

Η άσχημη οικονομική του κατάσταση δε θεωρείται "ουσιώδης λόγος"...

86

Το ανώτατο πρόστιμο που προβλέπει η νομοθεσία, και το οποίο φτάνει τι 2.500 ευρώ, επιβάλλουν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και ΕΛΑΣ σε πολίτη, πατέρα 4 παιδιών, επειδή πωλούσε εσώρουχα στη λαϊκή των Μοιρών χωρίς να έχει άδεια! Μάλιστα η Αποκεντρωμένη αναγνωρίζει τους ουσιώδεις, όπως αναφέρει, λόγους που ο ίδιος επικαλείται σε σχετική προσφυγή του, ότι δηλαδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει και ότι είναι πολύτεκνος, αλλά θεωρεί ότι αυτοί δεν είναι λόγοι για να τον αντιμετωπίσει διαφορετικά, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο!

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του ΑΤ Μοιρών το Σάββατο 29 Απριλίου να πουλάει σε πάγκο γυναικεία εσώρουχα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν είχε άδεια, αν και έχει κάνει αίτηση, και αναγκάστηκε να πουλήσει παράνομα γιατί χρειαζόταν εκείνη την ημέρα 30-40 ευρώ… Στους αστυνομικούς είπε ότι είναι πολύτεκνος, πατέρας 4 παιδιών, κι ότι αφού αναγκάστηκε να ανοίξει πάγκο χωρίς άδεια για να βγάλει μερικά χρήματα, δεν μπορεί να πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 2.500 ευρώ.

Στη συνέχεια έκανε και προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, επικαλούμενος αυτούς τους λόγους.

Η Αποκεντρωμένη έκρινε ότι «ο προσφεύγων με την από 9-5-2017 ενδικοφανή προσφυγή του επιδιώκει την ακύρωση της αριθμ. 163/29-4-2017 Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης του άρθρου του 32 του Ν.4264/2014, επικαλούμενος και λόγους ουσίας, οι οποίοι όμως εν προκειμένω δε συνιστούν ουσιώδη λόγο ακύρωσης ή μείωσης του επιβαλλόμενου προστίμου», κι ότι «η δυσχερής οικονομική κατάσταση του προσφεύγοντα δεν τον απαλλάσσει από την παράβαση των διατάξεων του άρθρου 32 του Ν.4264/2014».

Και απέρριψε την προσφυγή του, επαναβεβαιώνοντας το πρόστιμο των 2.500 ευρώ.

www.candianews.gr