Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε μόνο του!

1.046
Το επεισόδιο σημειώθηκε στο χωριό Μητρόπολη του Ηρακλείου, στις 17 Μαΐου. 44χρονος που είχε κτηματικές διαφορές με 46χρονο συγγενή του, έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε, τραυματίζοντας τον στα πόδια.

Ο 46χρονος πήγε να παραπονεθεί ότι τα ζώα του 44χρονου είχαν προκαλέσει ζημιές στα χωράφια του.

Αμέσως μετά τον πυροβολισμό, ο 44χρονος τράπηκε σε φυγή, ενώ ο τραυματισμένος 46χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο 44χρονος εντοπίστηκε γρήγορα, κατασχέθηκε το όπλο του και συνελήφθη. Σήμερα μέσα σε κλίμα έντασης και διαμαρτυριών μεταφέρθηκε στον Ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στον Ανακριτή ότι κάποια στιγμή, πάνω στον καβγά και όταν συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο να δεχτεί επίθεση από μέλη της «αντίπαλης» οικογένειας που κρατούσαν μαγκούρες και μεταλλικές ράβδους, αφού του επιτέθηκαν, παραπάτησε και τότε η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε και χωρίς να το καταλάβει, βρήκε η σφαίρα τον συγγενή του στα πόδια και συγκεκριμένα στη γάμπα: «Εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα κ. Πρόεδρε!». Υποστήριξε μάλιστα ότι σκοπός του ήταν μόνο να τους αποτρέψει να κινηθούν εναντίον του και τίποτε άλλο …

Ο Ανακριτής φαίνεται ότι δεν επείσθη από τις δικαιολογίες του 44χρονου και αποφάσισε την προσωρινή κράτησή του.

Λόγω της υπερέντασης που προκλήθηκε από τους συγγενείς του τραυματία, ο 44χρονος φυγαδεύτηκε από πλαϊνή πόρτα του δικαστικού μεγάρου.