Όλα τα Νέα

Στο ΣΤΕ καταφεύγει ο Ιβάν Σαββίδης για την ΣΕΚΑΠ

580
Χθες βγήκε η απόφαση που αφορούσε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει και συζητήθηκαν τον Γενάρη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής ο Ιβάν Σαββίδης για την υπόθεση λαθρεμπορίας του 2009. 

Σύμφωνα με την απόφαση, έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η ΣΕΚΑΠ κατά των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που είχε εκκινήσει εναντίον της το Τελωνείο Ξάνθης.

Η ΣΕΚΑΠ ζητούσε να μη γίνει απαιτητό το πρόστιμο – μαμούθ, συνολικού ύψους 44 εκατ. ευρώ, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2009, μία τετραετία πριν από την αγορά της από τη σημερινή ιδιοκτησία της Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Η βασική επιχειρηματολογία της νομικής υπεράσπισης των δικηγόρων της ΣΕΚΑΠ κινήθηκε γύρω από την ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία της ακριτικής καπνοβιομηχανίας … “τόσο για κοινωνικούς λόγους που αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όσο και για λόγους εθνικού συμφέροντος καθώς εδρεύει σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδας μας, στην Ξάνθη”.

Πάντως για την ισχύ της απόφασης απαιτείται να ληφθεί αμετάκλητη απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου η εταιρεία ήδη κατέφυγε διεκδικώντας την οριστική δικαίωσή της.