Κ. Σπανουδάκης | Το Πανεπιστήμιο Κρήτης τα επόμενα χρόνια θα μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο

συναντήσαμε τον αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, αρμόδιο για θέματα προσωπικού και φοιτητικής μέριμνας, κ. Κωνσταντίνο Σπανουδάκη

Τα νέα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι για ακόμα μια φορά ευχάριστα. Μέσα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, η Διοίκηση του Πανεπιστήμιού Κρήτης επενδύει, αναβαθμίζοντας τις υποδομές στο campus του Ρεθύμνου. Επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να συνεχίσει να προσφέρει λύσεις στις ανάγκες του σήμερα.

υπογράφει ο Νίκος Νεβεσκιώτης

Ο δρόμος πλέον έχει ανοίξει για την κατασκευή 2000 νέων φοιτητικών κατοικιών στην περιοχή του Γάλλου μέσα από Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Παράλληλα, φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της κατασκευής του μεγάλου αμφιθεάτρου, καθώς και της πεζοδρόμησης του δρόμου από το Ρέθυμνο προς το Πανεπιστήμιο. Θετικά είναι τα νέα και στην επέκταση της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, καθώς και στα Πειραματικά Σχολεία. Σύμφωνα λοιπόν με τον αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Κωνσταντίνο Σπανουδάκη το επόμενο διάστημα η περιουσία στου Πανεπιστημίου Κρήτης αναμένεται να μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο.

Με αυτές τις σκέψεις βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Γάλλου. Συναντώντας τον Αναπληρωτή Πρύτανη, αρμόδιο για θέματα Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Κωνσταντίνο Σπανουδάκη. Επιχειρώντας, μέσα από το μικρόφωνο των Παραπολιτικών Κρήτης και την καθημερινή εκπομπή «Τα λέμε», του Παντελή Σπυριδάκη, να συζητήσουμε για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με την προσπάθεια της Διοίκησης να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου.

⚫️?✏️Κατασκευή 2000 φοιτητικών κατοικιών εντός Πανεπιστημίου μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. – Πότε ξεκινάει το έργο και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί;
⚫️?✏️Ολοκλήρωση της κατασκευής του μεγάλου αμφιθεάτρου –Η πόλη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο αποκτά ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο αλλάζοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
⚫️?✏️Πεζοδρόμηση Πανεπιστήμιο – Ρέθυμνο , επέκταση της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Πειραματικά Σχολεία και κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Διοικητηρίου | Στόχος το επόμενο διάστημα η Πανεπιστημιούπολη να αποτελεί ένα απέραντο εργοτάξιο.
⚫️?✏️Αιχμηρές και προκλητικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε στη γερμανική Bild ο καθηγητής Χάιντς Ρίχτερ αναφορικά με τις γερμανικές οφειλές.
Ο Γερμανός καθηγητής χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση», «καθαρό λαϊκισμό» και «βλακεία» τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών από πλευρά της Ελλάδας.
⚫️?✏️Υποστελέχωση: τι κινήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τι αναμένεται να δούμε το επόμενο διάστημα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Τα σχόλια είναι κλειστά.