Και το όνομα αυτού… “Νέον Ηράκλειο”, η κυβέρνηση ξαναβάφτισε το αεροδρόμιο Καστελίου

Είχαμε μείνει στα όσα είχε πει τον περασμένο Μάιο στην Ολομέλεια της Βουλής, ο τότε Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ότι θα προτείνει στον Πρωθυπουργό, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι να ονομαστεί «Ελ Γκρέκο – Δομίνικος Θεοτοκόπουλος».
Αίφνης, με αφορμή μια ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, μαθαίνουμε ότι το σχεδιαζόμενο νέο διεθνές αεροδρόμιο στην Κρήτη ονομάζεται “Νέον Ηράκλειον”!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι αύριο Πέμπτη, θα υπογράψουν δύο δανειακές συμβάσεις, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Andrew McDowell με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η μια δανειακή σύμβαση αφορά στο τρίτο μέρος συνολικότερου «Έργου» για τη συγχρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΤΕπ μέρους της εθνικής συμμετοχής για την κάλυψη επιλεγμένων επιχειρησιακών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της προγραμματικής περιόδου 2014- 2020, ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Και η δεύτερη αφορά στη συγχρηματοδότηση από πλευράς ΕΤΕπ για την κατασκευή του αεροδρομίου «Νέον Ηράκλειον» στην Κρήτη, ύψους 180 εκατ. ευρώ (σε τέσσερις δόσεις).

Άντε να μας ζήσει

Πηγή: cretalive.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.