Κακοποιούσε και εμπορεύονταν ανυπεράσπιστα ζώα στα Χανιά, για 7 ολόκληρα χρόνια!

Επί σειρά ετών, το εν λόγω άτομο, φέρεται να είχε στην κατοχή του, κάτω από ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες, ανυπεράσπιστα ζώα. Ο συλληφθέντας, την ερχόμενη Δευτέρα, θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές των Χανίων

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

“Επτά χρόνια προσπαθούσαμε να στοιχειοθετήσουμε ολοκληρωμένες κατηγορίες για τη δίωξη παράνομου εκτροφέα στα Χανιά.

Η αναστολή της δράσης του είχε γίνει ένας από τους βασικούς στόχους του συλλόγου μας καθώς πολλά ζώα πέθαναν και κακοποιήθηκαν εξαιτίας του.

Η πρώτη καταγγελία που κάναμε στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Χανίων ήταν το Φεβρουάριο του 2008. Έκτοτε ακολούθησαν πολλές άλλες αποτυχημένες προσπάθειες καθώς πάντα έβρισκε τον τρόπο να ξεφεύγει.

Εν τω μεταξύ πλήθαιναν οι καταγγελίες από συμπολίτες μας για κλοπή και εξαπάτηση αλλά κανείς δεν ήθελε να καταθέσει επώνυμα.Όποτε αναφέραμε το όνομά του τον γνώριζαν όλοι αλλά δεν «ήθελαν να μπλέξουν».

Τον Αύγουστο είχαμε καταθέσει νέα καταγγελία στο ΑΤ της περιοχής για τις παράνομες δραστηριότητές του

Εχθές το πρωί, τελικά συνελήφθη.Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι πολλές.

Η πλούσια δράση του,περιλαμβάνει παράνομη εκτροφή και αναπαραγωγή ζώων,συστηματικές κλοπές ζώων –με προτίμηση στα καθαρόαιμα λαμπραντόρ και τα λυκόσκυλα-τα οποία πωλούσε με υποτιθέμενα αδήλωτα microtsip και εικονικούς εμβολιασμούς,εξαπάτηση των αγοραστών-αφού πολλές φορές πουλούσε ημίαιμα ζώα,ως καθαρόαιμα,ενώ παρατηρήθηκαν και κρούσματα κλοπών των ζώων που ήδη είχε πουλήσει και στη συνέχεια μεταπουλούσε.

Χώρος εκτροφής αποτελούσε το σπίτι του και ένα χωράφι που δεν ήταν καν ιδιοκτησίας του και το είχε καταπατήσει.Τα ζώα διαβιούσαν στις πλέον άθλιες συνθήκες.

Δεμένα σε δέντρα με πολύ χοντρές αλυσίδες, με λουκέτα στο λαιμό τους, σε χιλιοτρύπητα βαρέλια, άνοιγαν λαγούμια για να προστατεύονται,ενώ ήταν όλα γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια,πολλά δε από αυτά πάσχουν από καλαζάρ.Οι χώροι ήταν γεμάτοι ακαθαρσίες και το νερό από ελάχιστο εως ανύπαρκτο.Μάλιστα ζώα που είχε πουλήσει πέθαναν μετά από λίγο καιρό.

Χρησιμοποιούσε διάφορα ονόματα και πολλά διαφορετικά καρτοκινητά και η αστυνομία παρόλο που πολλές φορές έφτασε κοντά στη σύλληψή του,δεν είχε καταφέρει να τον συλλάβει,Ακόμη και σε εφόδους στο σπίτι του,με κάποιο «μαγικό» τρόπο είχε καταφέρει να εξαφανίσει τα ζώα.Συνεχώς έβαζε αγγελίες στην εφημερίδα και πουλούσε το κάθε ζώο 150 ευρώ.

Πριν λίγους μήνες δε δίστασε να κλέψει βελγικό λυκόσκυλο από περιοχή που ταίζουμε αδέσποτα και να το πουλήσει -κλασσικά-στην τιμή των 150 ευρώ.Το ζώο αναγνώρισε ο αγοραστής όταν αναρτήσαμε φωτογραφίες αναζήτησής του και μας ενημέρωσε.Ευτυχώς ήταν πολύ καλή περίπτωση υιοθεσίας και σήμερα είναι ένα ευτυχισμένο σκυλάκι.Του παρέδωσε δε βιβλιάριο όπου αναγραφόταν ο αριθμός microtsip και ο εμβολιασμός του από ανύπαρκτο!!!! κτηνίατρο των Χανίων. Εννοείται φυσικά ότι το ζώο ουδέποτε είχε microtsip.

Ο σημερινός διοικητής της περιοχής που διαμένει, ενήργησε με τον δέοντα τρόπο. Μετά ξεκίνησε η αρχή του τέλους. Ώρες ατελείωτες στο τμήμα, να συγκεντρωθούν μάρτυρες για κάθε περίπτωση-φυσικά βρέθηκαν πολλοί και για κάθε κατηγορία.Υπάρχει μάρτυρας από την οποία έκλεψε τρεις φορές το ζώο της!!!

Σήμερα το πρωί αφαιρέθηκαν με εντολή εισαγγελέα 27 ζώα-εκ των οποίων 7 κουταβάκια.Ένα σκυλάκι είχε καλαζάρ σε προχωρημένο στάδιο και το πήγαμε στον κτηνίατρο,όπου εξέπνευσε μετά από μερικές ώρες.

Υπάρχουν δύο ετοιμόγεννες εξαντλημένες σκυλίτσες ενώ άλλες δύο έχουν γεννήσει πρόσφατα αλλά δε βρήκαμε τα κουτάβια τους.
Τα ζώα φέρουν πολλές δαγκωματιές και είναι σε κακή κατάσταση.Έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο και θα δεχτούν κτηνιατρική περίθαλψη.

Σε λίγες μέρες θα αναρτήσουμε ξεχωριστές φωτογραφίες του κάθε ζώου,μήπως εντοπιστούν οι κηδεμόνες τους.

Ο κατηγορούμενος σήμερα ζήτησε και πήρε τριήμερη αναβολή και η δικάσιμος ορίστηκε για τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 12 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. Zητήσαμε απο την έδρα σήμερα να δεχτεί την παράσταση πολιτικής αγωγής.

Παρακαλούνται όσοι έχουν χάσει σκύλους ράτσας κυρίως Λαμπραντόρ και λυκόσκυλα να επικοινωνήσουν με το σύλλογό μας.

Τη Δευτέρα στις δώδεκα το μεσημέρι πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ στα δικαστήρια!

Ένας μεγάλος και χρόνιος στόχος του συλλόγου, η εξάρθρωση του παράνομου εκτροφείου, επιτεύχθηκε”.πηγή eparxies.gr
e

Τα σχόλια είναι κλειστά.