Κατά της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών ο Ο.Φ.Η.

Οι διοικούντες θεωρούν ότι δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα και ζητούν τη στήριξη της Πολιτείας για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Άλλος ένας λόγος που οι Κρητικοί τάσσονται ξεκάθαρα κατά της αναδιάρθρωσης, τονίζοντας ότι η μείωση του αριθμού των ομάδων δεν εγγυάται απαραίτητα και τη βιωσιμότητά τους.

«Το ζητούμενο για τον ΟΦΗ δεν είναι μόνο ο αριθμός των ομάδων και πως θα διεξαχθεί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά το πως θα προκύψει ένα ξεκάθαρο πλάνο από το οποίο θα διασφαλίσουν οι ερασιτεχνικές ομάδες και αυτές της Football League (ουσιαστικά θα αποτελέσει τη Γ’ Εθνική) τα έσοδα που απαιτούνται για την βιωσιμότητά τους.

Ένα πλάνο για να μην “καταστραφούν” οι Κρητικές ομάδες. Με τη μείωση του αριθμού των ομάδων δεν εγγυάται η βιωσιμότητα και γενικότερα η ύπαρξη των ερασιτεχνικών ομάδων. Το αντίθετο», λένε χαρακτηριστικά από την ΠΑΕ.

Πάντως, αυτό που ξεκαθαρίζουν είναι ότι, ανεξαρτήτως απόφασης για την αναδιάρθρωση, το μακροπρόθεσμο πλάνο του ΟΦΗ δεν αλλάζει, υπογραμμίζοντας την απαραίτητη βοήθεια που θα πρέπει να δώσει η Πολιτεία στις ερασιτεχνικές ομάδες.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μακροπρόθεσμο πλάνο του ΟΦΗ δεν θα παρεκκλίνει από την οποιαδήποτε απόφαση παρθεί για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου. Στόχος μας είναι η στήριξη των σωματείων της Κρήτης με άμεση αγορά παικτών ή με ποσοστό μεταπώλησης.

Τα σωματεία από την πλευρά τους, αν είναι βιώσιμα, θα μπορούν να στηρίξουν τον ΟΦΗ με τη σωστή λειτουργία των ακαδημιών τους. Για να φτάσουμε όμως σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη στήριξη της Πολιτείας στα σωματεία, γιατί αυτή τη στιγμή τα έσοδα των ερασιτεχνικών ομάδων προέρχονται είτε από τους ιδιοκτήτες τους είτε από την Περιφέρεια.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει τεράστια δυναμική με 11 ομάδες αυτή τη στιγμή στις τρεις πρώτες κατηγορίες. Πρέπει να υπάρξει βοήθεια από το κράτος για να μη “χαθούν” αυτές οι ομάδες με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Να υπάρξει ένα ξεκάθαρο πλάνο σε βάθος διετίας για όλες τις κατηγορίες, έτσι ώστε οι ομάδες να προετοιμαστούν κατάλληλα. Ένα σταθερό πλάνο, ανεξαρτήτως μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων», υπογραμμίζουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.