Όλα τα Νέα

Ρέθυμνο: Καταγγελίες για παράνομα πρόστιμα από κλήσεις

239
Σε δύσκολη θέση έχουν φέρει τον Δήμο οι καταγγελίες των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων, Βουρβαχάκη Σταύρου και Σταράκη Γεωργίου για παράνομη είσπραξη προστίμων.

Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σε όλα τα επίπεδα και στους πολίτες και στα γραφεία του Δήμου.

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα στον οικονομικό τομέα αποτελεί το δεύτερο συνεχόμενο χτύπημα, αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση τους:
«Μετά από έρευνα διαπιστώσαμε ότι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου εισέπραττε από εκατοντάδες συνδημότισσες και συνδημότες παράνομα πρόστιμα από κλήσεις σε οχήματα.

Κάνουμε γνωστό ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με αίτηση τους στο Δήμο να ζητήσουν αντίγραφα των κλήσεών τους. Εφόσον αναγράφονται σε αυτές λανθασμένα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα στοιχεία που αφορούν τον προσδιορισμό του οχήματος (αριθμός κυκλοφορίας, είδος, χρώμα), να ζητήσουν την διαγραφή των προστίμων.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο ίδιος ο Δήμος δεν κάνει ξεκαθάρισμα των κλήσεων. Γιατί ο δημότης θα πρέπει να υποστεί αυτή τη ταλαιπωρία προκειμένου να διαγράψει τα πρόστιμα από κλήσεις.

Ηλικιωμένοι, άτομα ΑΜΕΑ, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν γράμματα τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία στο Άδελε. Προκειμένου να ζητήσουν αντίγραφα των κλήσεών τους και να κάνουν την αίτηση διαγραφής των προστίμων τους, αν συντρέχει αυτή η περίπτωση.

Έτσι πληρώνουν χρηματικά ποσά και σε κάποιες περιπτώσεις μπλοκάρεται και ο ΑΦΜ τους στην εφορία».