Όλα τα Νέα

Καταγγελίες για το δώρο του Πάσχα

183

Kατά γενική ομολογία, οι εργοδότες που θέλουν να απαλλαγούν από το βραχνά που ονομάζεται «δώρο Πάσχα» είναι ιδιαίτερα εφευρετικοί αφού κάθε φορά σκαρώνουν διαφορετικά κόλπα για να το γλιτώσουν!

 

Ο κ. Δημόκριτος Σαλούστρος, από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αναφέρει στην «Πατρίς» πως και φέτος φτάνουν καταγγελίες εργαζομένων που δε θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτό το μικρό βοήθημα τις γιορτινές ημέρες.

«Δυστυχώς, το αυτόφωρο ισχύει μόνο για σήμερα ενώ οι περισσότερες παρασπονδίες των εργοδοτών δεν δηλώνονται», αναφέρει.

Όπως λέει, υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι που ακολουθούνται από τους εργοδότες, μπορεί να μην μπαίνουν καν στον κόπο να καταβάλουν το δώρο, «εξάλλου, η επιθεώρηση εργασίας αδυνατεί να κάνει ελέγχους», αναφέρει ο κ. Σαλούστρος. Ακόμα, μπορεί να καταβάλλεται το δώρο και οι εργοδότες να αναγκάζουν τους εργαζόμενους  να το επιστρέψουν ή να καταβάλλεται  το δώρο και όχι ο μισθός.

«Μεγάλη μερίδα των εργαζομένων δεν δηλώνει τις παρασπονδίες των εργοδοτών, αφού  δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να τους προστατεύει όταν κάνουν καταγγελία», αναφέρει ο κ. Σαλούστρος και προσθέτει πως στην αγορά εργασίας επικρατεί ασυδοσία και κάθε χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει.

Η ένωση καλεί τους εργαζομένους να ενημερώνουν τα σωματεία τους και από κοινού θα προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες.