Όλα τα Νέα

Καταπατημένο το οικόπεδο στο οποίο χάθηκαν τόσες ψυχές

177
Δημόσια δασική έκταση είχε κριθεί υπέρ του Δημοσίου, το οικόπεδο στο οποίο κατέφυγαν για σωτηρία αλλά τελικά κατέληξαν εκεί, 27 συνάνθρωποι μας, στη φονική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας, στο Μάτι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο Σωκράτης Φάμελλος, στην κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών ΠΕΝ και Εσωτερικών, το κομμάτι αυτό ήταν χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας επ’αυτού.

Επιπλέον, η έκταση αυτή έχει αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν τακτοποιηθεί με κανένα νόμο από τους ισχύοντες από το 1977. Επίσης, έχει παραβεί τη νομοθεσία του 1337/83 νόμου Τρίτση περί περιφράξεων σε απόσταση 500 μέτρων από τον Αιγιαλό , και μάλιστα έχει περιτοιχίσει και τη δημόσια ζώνη μεταξύ του αιγιαλού και παραλίας. Το ΥΠΕΝ έχει ζητήσει έλεγχο για τις ενέργειες της υπηρεσίας δόμησης ως προς την παράβαση του άρθρου 23 του 1337/83.
Ο κ. Φάμελλος “επιτέθηκε” στα ΜΜΕ και στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Πολιτική ευθύνη σημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να αναστείλουμε τις ευθύνες που οδήγησαν στις απώλειες τόσων ανθρώπων. Να φροντίσουμε ώστε κανένας πολίτης δεν θα εγκλωβιστεί ξανά σε κανένα φράχτη και καμία μάντρα» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι η κυβέρνηση θα λάβει μια σειρά μέτρων για την αυθαίρετη δόμηση ώστε να «αντιμετωπίσει τις ουσιαστικές αιτίες της τραγωδίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Φάμελλος.