Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη μεταφορά του ENISA από το Ηράκλειο στην Αθήνα

Κατατέθηκε χθες από τους συναρμόδιους υπουργούς το νομοσχέδιο για τη μεταφορά του ENISA από το Ηράκλειο στην Αθήνα, όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στην ίδια ανακοίνωση ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, και με αφορμή την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου, αναφέρει:

Ο ΕΝΙSΑ είναι ο «Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών» με έδρα την Κρήτη.

Η δημιουργία του ENISA αποφασίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2003 επί Ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και υφυπουργό μεταφορών τον Μανώλη Στρατάκη και η εγκατάσταση του έγινε στο Ηράκλειο το 2005.

Παρά τις προσπάθειες ορισμένων παραγόντων για την μετακίνηση του ο οργανισμός παρέμεινε στο Ηράκλειο όπως και το Ευρωπαϊκό Σχολειό που είχε ιδρυθεί και λειτουργούσε παράλληλα .

Χθες έπεσαν οι μάσκες και η κυβέρνηση Σύριζα, Ακροδεξιών Γυρολόγων δια των υπουργών κ. Παππά, κ. Σπίρτζη και κ.Τσακαλώτο κατέθεσε νομοσχέδιο για την μεταφορά του ENISA στην Αθήνα, ύστερα από μία επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε αδιαμαρτύρητα στις 13/11/2018, όπως είχαν υπογράψει και το 3ο αχρείαστο μνημόνιο που έχει περάσει την θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας.

Το πιο κυνικό είναι ότι θα μείνει στο Ηράκλειο ένα γραφείο «για να διευκολύνει την ομαλή μεταφορά στην Αθήνα».

Είναι όμως μόνο η δουλικότητα με την οποία υλοποιούν κάθε απαίτηση των έξω, για να παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία ή είναι η έκφραση του υφέρποντος αντικρητισμού και η αποκάλυψη του πραγματικού τους προσώπου;

Όποια και αν είναι η αιτία, τους παραδίδουμε στην κρίση των Κρητικών και ιδιαίτερα των Ηρακλειωτών για να τους δώσουν την δέουσα απάντηση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.