Κατέστρεψαν εκκλησία για να βρουν σεντούκια με λίρες

Ντελίριο έχει προκληθεί στον Βόλο για τον αμύθητο θησαυρό της μητέρας του Αλή Πασά. Μία ομάδα θησαυροκυνηγών έφτασε στο σημείο να βανδαλίσει εκκλησία στην περιοχή Χαμάκω του Αχιλλείου Μαγνησίας.

Οι επίδοξοι Ιντιάνα Τζόουνς έψαχναν για σεντούκια με λίρες και τιμαλφή της Χάμκως, της μητέρας του πασά του Ιωαννίνων, η οποία φέρεται ότι παραθέριζε στο παραθαλάσσιο χωριό.

Σύμφωνα με όσα είχαν ακούσει από γεροντότερους και ακολουθώντας παλιούς θρύλους, στο σημείο κάτω από το Ιερό του Ναού των Αγίων Αναργύρων ήταν κρυμμένα σεντούκια με χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού και κοσμήματα που φέρεται ότι φύλαξε η μητέρα του Αλή Πασά.

Το αμόκ που κατέβαλε τους χρυσοθήρες για τον πολυπόθητο θησαυρό τους ώθησε να προκαλέσουν μερική καταστροφή του συγκεκριμένου ναού στο Αχίλλειον, καθώς δεν δίστασαν να σκάψουν μέχρι και δίπλα από το Ιερό. Στην προσπάθεια τους να βρουν το χρυσάφι της Χάμκως οι δράστες έχουν ανοίξει μία τεράστια τρύπα στο πάτωμα της εκκλησίας.

Η καταστροφή διαπιστώθηκε την επομένη, αφού οι κυνηγοί θησαυρών έδρασαν τις βραδινές ώρες για να μην γίνουν αντιληπτοί. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η Σήμανση με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Μαγνησίας να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.