Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέπτηκε ξενοδοχεία

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη, υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος, περιόδευσε το Σάββατο, 29/6, στα ξενοδοχεία «LAGUNA» και «SERITA», στον Ανισαρά Χερσονήσου

Στα ξενοδοχεία «LAGUNA» και «SERITA», στον Ανισαρά Χερσονήσου, περιόδευσε το Σάββατο 29/6, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη, υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος.
Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε ότι μία μέρα μετά τις εκλογές, στις 8 Ιούλη, δεν θα έχει καμία σημασία για τους εργαζόμενους η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, ούτε το ποια κόμματα θα αποτελέσουν συμπληρώματα της νέας κυβέρνησης. Αυτό που κρίνεται, είναι το πόσο θα δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων από τις 8 του Ιούλη και μετά. Εγγύηση γι αυτό είναι μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ, που δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αγώνα, που βρίσκεται σταθερά πλάι στους εργαζόμενους.

Κάλεσε λοιπόν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ αποφασιστικά στις ερχόμενες εκλογές, για να μην αφήσουν όσους μας έφεραν μέχρι εδώ (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Βαρουφάκης του ΜΕΡΑ25), αλλά και τους φασίστες, να μιλάνε εξ ονόματος του λαού και της νεολαίας.

Τέλος, πρόσθεσε, ότι κριτήριο ψήφου για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, μπορεί και πρέπει, να αποτελέσει η ίδια τους η πείρα, που λέει ότι ότι είτε στα χρόνια της κρίσης με κυβέρνηση ΝΔ, είτε στα χρόνια της «ανάκαμψης της οικονομίας» με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι ξενοδόχοι αυγαταίνουν τα κέρδη τους, ενώ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κάθε χρόνο βλέπουν τα δικαιώματά τους και τους μισθούς τους να χειροτερεύουν. Το 2018 και μόνο στην Κρήτη, μερικές εκατοντάδες ξενοδόχοι είχαν έσοδα 3,2 δις ευρώ κι έκαναν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ενώ δεκάδες χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων, «εισέπραξαν» μόλις το 5%, ήτοι 150εκ των παραπάνω εσόδων για κουτσουρεμένους μισθούς.

Επίσης, τόνισε πως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εισέπραξαν την εργοδοτική αυθαιρεσία, την εντατικοποίηση, την εργασία-λάστιχο, εκατοντάδες φανερά ή κρυμμένα εργατικά ατυχήματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, αλλά και για το εμπόριο ελπίδας στους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους. Η υποχρεωτικότητα της τοπικής ΣΣΕ που έχει γίνει σημαία των κυβερνητικών βουλευτών αποδεικνύεται ένα προεκλογικό κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι ξενοδοχειακές μονάδες που τηρούν την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Επιπλέον, η πλειοψηφία των ξενοδοχοϋπαλλήλων αμείβονται με βάση «ατομικές συμφωνίες», δηλαδή με ατελείωτα ωράρια, 7ήμερη εργασία, ελάχιστα ρεπό και καταστρατήγηση της ΣΣΕ. το υπόλοιπο αντεργατικό πλαίσιο παραμένει άθικτο.

Τέλος σημείωσε πως απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που είναι δεσμευμένη από τώρα όποια κυβέρνηση και αν βγει, να υλοποιήσει, το μόνο κόμμα που μπορεί να παίξει τον ρόλο ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης, είναι το ΚΚΕ. Γιατί είναι το μόνο Κόμμα που υπερασπίζεται τις ανάγκες του λαού μέσα στην Βουλή, είναι το μόνο Κόμμα που πρωτοστατεί στους χώρους δουλειάς για να σηκώνονται αγώνες ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για να μη μένει κανείς εργαζόμενος ανασφάλιστος, για να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε.