«Κόκκινο» στον ΠΑΟΚ και από το Διοικητικό Εφετείο – Μια ακόμη δικαστική ήττα

Μια ακόμη δικαστική ήττα δέχθηκε ο ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα το Διοκητικό Εφετείο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ είχε προσφύγει και εκεί για να μπλοκάρει τις πειθαρχικές διαδικασίες, καθώς η υπόθεση τελεσιδικεί στην Εφέσεων.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Η υπόθεση, μετά από καταγγελία του Ολυμπιακού, ξεκίνησε από την ΕΕΑ που με δεσμευτική απόφαση διαπίστωσε την πολυϊδιοκτησία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης με.. φόντο τον Σαββίδη. Μετά ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας επικαλούμενος μη νόμιμη σύνθεση της ΕΕΑ, που απέρριψε την έκδοση προσωρινής διαταγής για να μπλοκάρει τις πειθαρχικές διαδικασίες. Ακολούθησε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague που… επιβεβαίωσε την πολυϊδιοκτησία, άσχετα αν ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε με αποβολή από το πρωτάθλημα αλλά με αφαίρεση (-7) βαθμών.
Σήμερα (10/3) πριν την εκδίκαση της έφεσης που προσδιορίστηκε για την Πέμπτη (12/03), ο ΠΑΟΚ δέχθηκε μια ακόμη ήττα. Το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε την έκδοση προσωρινής διαταγής στο αίτημα αναστολής της της απόφασης της ΕΕΑ, το οποίο επέβαλε ο ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες το προαναφερόμενο δικαστήριο «είδε» πολυϊδιοκτησία και ο ΠΑΟΚ είχε προσφύγει σε αυτό, όπως και στο ΣτΕ για να ανασταλούν οι πειθαρχικές διαδικασίες.
Φυσικά και πρόκειται για απόφαση που δικαιώνει πανηγυρικά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενώ «αδειάζει» όλη την προπαγάνδα του ΠΑΟΚ ή αν προτιμάτε… επιστρέφει τη λάσπη. Και ύστερα οι Θεσσαλονικείς θέλουν η Επιτροπή Εφέσεων να μπει στην ουσία, γελάει το σύμπαν με τα (ανύπαρκτα) νομικά επιχειρήματα.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν επηρεάζει την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία θα κρίνει επί των αποφάσεων των αθλητικών δικαστών της Superleague, όμως δεν μπορεί να μπει στην ουσία της υπόθεσης.
Στο Διοικητικό Εφετείο ο ΠΑΟΚ προσέφυγε, επικαλούμενος λόγους μεγάλης σημασίας, που αφορούν ακόμη και στη βιωσιμότητα του συλλόγου. Όμως, κι εδώ τους άδειασε το Διοικητικό Εφετείο, απόδειξη ότι επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης περί «ύψιστης σημασίας», καθώς η πρωτόδικη απόφαση δεν προβλέπει υποβιβασμή ή αποβολή, όπως αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας.
Εξίσου εντυπωσιακό αλλά και… χαστούκι στον ΠΑΟΚ, ένα ακόμη από τα πολλά, είναι ότι το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση του ΠΑΟΚ στην ουσία. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν άλλαξε τίποτε. Αρα, παραμένει και η δεσμευτικότητα του πορίσματος της ΕΕΑ, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.