Κόμβοι Αγίας Πελαγίας: Κλείνουν αύριο τον ΒΟΑΚ

Σε απόγνωση κάτοικοι και επιχειρηματίες

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στον πρώτο κόμβο της Αγίας Πελαγίας, προχωρούν αύριο το πρωί επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση από τη με έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας, καθώς το μεγάλο έργο πνοής για την περιοχή, οδηγείται από παράταση σε παράταση.

Ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού θα γίνει αύριο στις 9:30 το πρωί και θα έχει διάρκεια μισής ώρας.

Όπως είχε γράψει το Creta24, έμποροι και καταστηματάρχες της περιοχής βλέπουν μέρα με τη μέρα ο τζίρος στα ταμεία τους να μειώνεται όλο και περισσότερο, καθώς η μη ολοκλήρωση των εργασιών, δεν καθιστά εύκολη την πρόσβαση σε έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του Ηρακλείου και σε μια πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας Μαρίνα Καρούζου, για να φτάσει κάποιος στην Αγία Πελαγία, θα πρέπει να κάνει επιπλέον 17 χιλιόμετρα για να μπει από τον δεύτερο κόμβο, ωστόσο οι περισσότεροι, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, κάνουν αναστροφή ή μπαίνουν από παραδρόμους.

Κάτοικοι και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην Αγία Πελαγία, ζητούν από τους αρμόδιους να δώσουν προσωρινή λύση στο εν λόγω ζήτημα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Εκτός από τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού οι επιχειρηματίες είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου για την μη έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου και για την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις της περιοχής λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης.

Υπενθυμίζεται πως το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι οι εργασίες στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας θα ολοκληρώνονταν τον Μάιο. Δόθηκε παράταση για το καλοκαίρι, ωστόσο το καλοκαίρι έγινε…χειμώνας, με τις εργασίες να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο, λόγω «κενών» που έχουν προκύψει στη μελέτη.

Η περιοχή θυμίζει «καζάνι που βράζει» με κατοίκους και επιχειρηματίες να ζητούν από την δημοτική αρχή Μαλεβιζίου να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί, δίνοντας έστω μια προσωρινή λύση…https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.