Όλα τα Νέα

Κοροϊδεύουν τους ελαιοπαραγωγούς της Ροδιάς. Τους δίνουν ψίχουλα!

Κοροϊδεύουν τους ελαιοπαραγωγούς της Ροδιάς. Μεγάλη απογοήτευση στους ελαιοπαραγωγούς της ροδιάς, μια και τα χρήματα που θα πάρουν ως αποζημίωση, είναι μόνο ψίχουλα, που σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καλύψουν το χαμένο τους εισόδημα.

562
Κοροϊδεύουν τους ελαιοπαραγωγούς της Ροδιάς : Μετά την προχθεσινή χαλαζόπτωση η παραγωγή τους υπέστη τεράστια ζημιά, μια και ο «Δαίδαλος» ράβδισε τις ελιές τους, οι οποίες ήταν χαμόστρωμα στο έδαφος σε μι ζώνη άνω των χιλίων στρεμμάτων.

Οι παραγωγοί της Ροδιάς είδαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την σοδειά τους να χάνεται! Αυτό μάλιστα το καλοκαίρι είχαν φροντίσει να κάνουν μόνοι τους ψεκασμούς κατά του δάκου και σε λίγες μέρες θα ξεκινούσε η συγκομιδή.

Λογικά λοιπόν περίμεναν με ανυπομονησία τον επόπτη του ΕΛΓΑ και τη συνοδεία του. Τους συνόδευσαν μάλιστα στα λιόφυτα για να περιγράψουν από πρώτο χέρι την καταστροφή.

Τελικά απογοητεύτηκαν περισσότερο μια και οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ φαίνεται δεν αντιλήφθηκαν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής.

Η μεγαλύτερη αποζημίωση που καταχώρησαν ήταν 52 λεπτά το κιλό και για ποσότητα μισού τόνου. Γραμμάριο παραπάνω! Τη στιγμή μάλιστα που παραδέχτηκαν ότι οι καταστροφή κυμαίνονταν μεταξύ 40 έως 90%. Παραδέχτηκαν επίσης ότι το φαινόμενο βρίσκεται εν εξελίξει μια και οι συνέπειες της χαλαζόπτωσης δεν είναι οριστικά καταγράψιμες. Αναμένεται ακόμη μεγαλύτερο μέγεθος της ζημιάς λόγω της καταστροφής του ελαιοκάρπου σε ελιές που ακόμα βρίσκονται πάνω στα δέντρα!

Παραπολιτικά Κρήτης