Κοροναϊός: 331 συνολικά τα κρούσματα – 8 διασωληνωμένοι ασθενείς

Τα νέα δεδομένα για την έξαρση του κοροναϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ότι τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα είναι 103 και το σύνολό τους ανέρχεται σε 331. Αυτή τη στιγμή 51 ασθενείς με κοροναϊό νοσηλεύονται, ενώ 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Ολοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας υποστήριξε μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.000 δείγματα και πως τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα μέχρι χθες ήταν 228, ενώ 4 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για την ανακοπή της έξαρσης του κοροναϊού, για δραστηριότητες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και εργοδότες.

Από τα 103 κρούσματα, τα 49 κρούσματα διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα 54 διαπιστώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα. Από τα 103 κρούσματα, τα 49 κρούσματα διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα 54 διαπιστώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Τα 44 όπως είπε είναι κρούσματα ανθρώπων που δεν έχουν ταξιδέψει σε χώρα , όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν. Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσιόδρας ζήτησε να μην χρησιμοποιείται από όλους πλέον ο όρος «ορφανά».
Επιπλέον, ανέφερε πως 51 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι – όλοι άνδρες- σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Δέκα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ μέχρι σήμερα περίπου 4.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Tα μέτρα που έχουμε πάρει θα δούμε αποτέλεσμα τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, είπε.

Όπως διευκρίνισε «τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα» επαναλαμβάνονταν τη σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή του συγχρωτισμού.

Απηύθυνε δε, έκκληση για επιτήρηση της υγείας, όποιου πολίτη επιστρέφει από χώρα του εξωτερικού, ενώ υπενθύμισε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του Covid-2019 παραμένει μέσω των αεροσταγονιδίων.

Οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι είναι άντρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 67 έτη, ενώ αυτή που νοσούν πιο βαριά όπως είπε ο κ. Τσιόδρας είναι πάλι άντρες.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας και εξέφρασε την ελπίδα αύριο η Ιερά Σύνοδος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Παραπολιτικά Parapolitika

Τα σχόλια είναι κλειστά.