Κοροναϊός: Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραλάβει 13,5 εκατ. μάσκες δωρεά ιδρύματος Ωνάση

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραλάβει τις 13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες που εξασφάλισε το ίδρυμα Ωνάση.

Όπως έγραψαν χθες τα parapolitika.gr:

Το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Υγείας, εξασφάλισε 13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες, τις οποίες ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, θα παραδώσει στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

O υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε προσωπικά το ίδρυμα «Ευχαριστώ το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά 13,5 εκατ. μασκών, τις οποίες παραλαμβάνει το υπουργείο Υγείας μέχρι αύριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά σε μάσκες για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. Είμαστε ευγνώμονες» έγραψε ο υπουργός στο twitter.

Σήμερα τρίτη, έφτασε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος από τις 27.000 κούτες με τις 13,5 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, συνολικού κόστους 7.750.000 ευρώ.

Οι ιατρικές μάσκες θα διατεθούν από το Υπουργείο Υγείας στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την ελληνική επικράτεια και να δώσουν μια «ανάσα», στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε αυτή τη σκληρή μάχη που δίνει κατά της πανδημίας που προκάλεσε ο κορονάϊός.

Για τη μεταφορά του υλικού, το Ίδρυμα Ωνάση ναύλωσε ένα Boeing 747 Jumbo Cargo, ενώ η Aegean προσέφερε δύο αεροσκάφη Α320. Στα αεροσκάφη αυτά, μετά από συνεννόηση με το Ίδρυμα Ωνάση, μεταφέρονται και δωρεές τρίτων. Στην πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση συνέδραμε και η Golden Cargo, αναλαμβάνοντας τη συλλογή των μασκών και τη διαχείριση της μεταφοράς τους από την κινεζική επικράτεια.https://www.parapolitika.gr/