Κορονοϊός: Σκέψεις για μάσκες παντού, λουκέτο σε μπαρ και άνοιγμα σχολείων σε 2 φάσεις

Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το επόμενο σχέδιο μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Πιθανό το ενδεχόμενο να φοράμε μάσκες παντού και να μπαίνει λουκέτο πιο νωρίς σε μπαρ και εστιατόρια σε όλη τη χώρα. Επίσης, σενάρια για άνοιγμα στα σχολεία σε δύο φάσεις είναι υπό εξεπεργασία.

Μάσκες παντού για όλους

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε την άποψη πως η μάσκα πρέπει να γίνει υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα.

«Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια. Μάλιστα διευκρίνισε ότι έχει γίνει ήδη σχετική εισήγηση περί αυτού σε περίπτωση που δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων.

Επίσης ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι η επιδημία ανεβαίνει γρήγορα και κατεβαίνει αργά, προσθέτοντας πως ακόμη και με R κάτω από το 1 θα αργήσουμε να δούμε πτώση των κρουσμάτων.

«Μπορεί να δούμε αύξηση πριν να δούμε την μείωση» τόνισε και πρόσθεσε πως με το ενδεχόμενο των 500 κρουσμάτων, στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, θα δούμε πίεση στο σύστημα υγείας.

Άνοιγμα σχολείων: Από τι θα εξαρτηθεί

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι «αυτό είναι ένα σενάριο που έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων που θα δούμε σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες (παιδιά και έφηβους μέχρι 18 ετών)».

Ο κ. Μαγιορκίνης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το άνοιγμα των σχολείων να γίνει σε δύο φάσεις.

«Τα σχολεία του Δημοτικού θα μπορούσαν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου-Λυκείου αργότερα ή και τα δύο αργότερα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ο οποίος έκανε λόγο για χαμηλότερη επιδημικότητα στα παιδιά του Δημοτικού.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.