Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Επτά νέα κρούσματα – Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Κλείνουν ΚΑΠΗ, χωρίς θεατές οι αθλητικές εκδηλώσεις

Την αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ και την αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε πρίν από λίγο ο εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις θα παραγματοποιθούν κεκλεισμένων των θυρών για διάστημα δύο εβδομάδων

Οσον αφορά στα σχολεία συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας.

Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι θα ανακονωθούν η πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κοροναϊού από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κοροναϊό.

Online

Τα σχόλια είναι κλειστά.