Όλα τα Νέα

Κορονοϊός:Συγκινητικές στιγμές από τους Ρεθυμνιώτες γιατρούς Αντώνη και Βαγγέλη Παπουτσιδάκη που ζεί στην Ισπανία (video)

385

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Ρεθυμνιώτης Βαγγέλης Παπουτσιδάκης, αθλητίαρος που εργάζεται στη Βαρκελώνη, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην Ισπανία με τον κορωνοϊό.

Ο Βαγγέλης Παπουτσιδάκης, είναι ένας από τους γιατρούς που παλεύουν στην πρώτη γραμμή, στη Βαρκελώνη, κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα -μετά την Ιταλία- που ξεπέρασε την Κίνα σε νεκρούς από κορωνοϊό.

Ο Έλληνας γιατρός μίλησε στο Mega, έχοντας την ευκαιρία να συναντηθεί έστω τηλεοπτικά με τον αδερφό του Αντώνη,γνωστό αθλίατρο γιατρό στο Ρεθυμνο.

Δείτε όσα ανέφερε ο Βαγγέλης Παπουτσιδάκης από την Ισπανία 

«Ειδικότητες πια δεν υπάρχουν. Νιώθουμε ότι ζούμε σε συνθήκες πολέμου. Αυτό φαίνεται ότι θα κρατήσει για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμα. Εγώ ασχολούμαι με τους πιο ελαφριά ασθενείς, και κάθε μέρα βλέπω ανθρώπους 30 με 50 ετών με πνευμονία, σοβαρή σε κάποιους εξ αυτών, να καταλήγουν στην εντατική διασωληνωμένοι», περιέγραψε ο κ. Παπουτσιδάκης.

«Η εντατική είναι γεμάτη, τα περιστατικά αυξάνονται κάθε μέρα. Την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε τα περισσότερα περιστατικά, μετά από δύο εβδομάδες όσοι δεν πάνε καλά θα χρειαστούν εντατική θεραπεία και δεν θα έχουμε να τους δώσουμε ούτε αναπνευστήρα. Σήμερα πέθαναν οι πρώτοι δύο γιατροί», συνέχισε τη συγκλονιστική του εξομολόγηση.

«Τώρα πεθαίνουν πάρα πολλοί την ημέρα. Οι ηλικιωμένοι πια δεν έρχονται στο νοσοκομείο. Οι γηριατρικές κλινικές δεν τους φέρνουν καν. Σήμερα είδα 32 άτομα σε ηλικίες 30 έως 50 και αρκετοί είναι αρκετά σοβαρά. Στην Ιταλία στην εντατική ήταν άνθρωποι άνω των 60. Εδώ δεν ισχύει αυτό. Σήμερα πέθανε μία γιατρός που δεν είχε σχεδόν κανέναν σύμπτωμα. Πέθανε μέσα σε δώδεκα ώρες σπίτι της», επεσήμανε ο ίδιος.

«Προσπαθούμε να βοηθάμε όσο γίνεται περισσότερο. Αν τόσοι ασθενείς χρειάζονται νοσοκομείο δεν θα έχουμε που να τους βάλουμε. Ο δικός μου ρόλος είναι να αποφασίζω ποιος θα έρθει νοσοκομείο και ποιος θα περάσει την πνευμονία σπίτι του. Δεν είναι εύκολο», συνέχισε ο ίδιος, εμφανώς ταραγμένος.

«Έχουμε περιορισμένο αριθμό αναπνευστήρων. Έχουμε κανόνες ηθικές. Θεωρούμε ότι αν κάποιος μπορεί να ανανήψει είναι πιο πιθανό να του δώσουμε αναπνευστήρα», περιέγραψε ενώ επεσήμανε ότι «αν έρθει αυτό στην Ελλάδα θα χαθεί πάρα πολύς κόσμος».

Στη συζήτηση μπήκε και ο αδερφός του, Αντώνης Παπουτσιδάκης, γνωστός γιατρός-αθλίατρος, ο οποίος ζει στο Ρέθυμνο 

«Είναι η γιορτή του σήμερα και είναι μόνος του. Βλέπουμε τι αγώνα δίνει. Συγγνώμη, είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό που ζούμε. Εγώ δεν είμαι νοσοκομειακός γιατρός. Έχουμε τον αδερφό μας εκεί στη Βαρκελώνη και είμαστε όλοι φορτισμένοι», είπε, ξεσπώντας σε λυγμούς.

O Aντώνης Παπουτσιδάκης είναι γνωστός αθλίατρος στο Ρέθυμνο που ζεί και εργάζεται,καθώς προσφέρει τις υπηρεσίες του,σε αρκετούς αθλητές και συλλόγους του Ρεθύμνου, και της Κρήτης.

Δραματικός είναι ο απολογισμός του κορωνοϊού στην Ισπανία, όπου την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι άλλοι 738 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους –ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής ημερήσιος αριθμός.

Σύμφωνα με το Associated Press, o συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ισπανία είναι πλέον 3.434 –ξεπερνώντας την Κίνα όπου πέθαναν 3.285 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.