Όλα τα Νέα

Κορυφαία ονόματα θα τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Κορυφαία ονόματα θα τρέξουν

582
Κορυφαία ονόματα θα τρέξουν : Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου Κρήτης την προσεχή Κυριακή στο Αρκαλοχώρι με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας.

Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού έφτασαν τις 4.000, προερχόμενοι  από 35 χώρες. Αθλητές- τριες και απλοί πολίτες κάθε ηλικίας θα λάβουν μέρος στους αγώνες 21 χιλ., 10 χιλ., 5 χιλ.  αλλά και 1000μ.

Η εκκίνηση στα 10 χιλιόμετρα θα δοθεί στις 08:55, θα ακολουθήσει ο Ημιμαραθώνιος στις 09:15, τα 1000 μέτρα στις  09:20 και τα 5 χιλιόμετρα στις 12:00. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον  45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα στον οποίο θα λάβουν μέρος.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των προετοιμασιών και ρυθμίζονται πλέον οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Και πιστεύουμε ότι θα είναι άρτια διοργάνωση που θα αφήσει όλους τους συμμετέχοντες ικανοποιημένους. Ώστε όχι μόνο να έρθουν και του χρόνου αλλά να φέρουν και άλλο κόσμο μαζί τους… Καλούμε όσους θέλουν να είναι την Κυριακή στους αγώνες να δηλώσουν συμμετοχή. Υπάρχουν ακόμη λίγες διαθέσιμες συμμετοχές…». Τονίζει στο neakriti.gr o πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Γιώργος  Αλεβιζάκης.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να φύγουν όλοι από τον τόπο μας με μια όμορφη ανάμνηση. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς και τους εθελοντές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ξεχωριστού αγώνα». Αναφέρουν οι διοργανωτές.

Μεταξύ των 4000 και πλέον συμμετεχόντων θα βρεθούν και κάποια από τα κορυφαία ονόματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Στο Αρκαλοχώρι θα βρεθούν η  Ράνια Ρεμπούλη και η Γιώτα Βλαχάκη. Που έλαβαν μέρος και στην Ολυμπιάδα του Ρίο αλλά και ο περυσινός νικητής του Ημιμαραθωνίου Κρήτης Γιάννης Ζερβάκης. Όπως και ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού Κώστας Γκελαούζος. Οι δυο τελευταίοι τερμάτισαν σχεδόν μαζί στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Γεγονός που προμηνύει έναν πολύ ενδιαφέρον αγώνα…

Με μουσική και πατίνια…

Εκτός της αγωνιστικής δράσης θα υπάρχουν και παράλληλες δράσεις την Κυριακή στο Αρκαλοχώρι , σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών.

Στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης θα προπορεύεται το τμήμα των πατινιών του Ο.Κ.Α Πρέβελη προκειμένου να  αναδείξει το νέο Ολυμπιακό Άθλημα.

Οι αθλητές θα ξεκινήσουν πριν την έναρξη των 10 χιλιομέτρων (08:55) δίνοντας ένα ωραίο ρυθμό και διαφορετικότητα στον αγώνα. Μέτα το τέλος του αγώνα θα γίνει επίδειξη δεξιοτεχνίας (freestyle) .

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσει και φέτος η  Batala Creta. Πρόκειται για  μια νεοσύστατη ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών που κινείται σε ρυθμούς samba reggae.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ημιμαραθώνιςο  Κρήτης  είναι αφιερωμένος στη μνήμη της αδικοχαμένης Ελένης Αναθρεπτάκη που κατάγεται από την περιοχή και τον περασμένο Μάιο έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια ορειβατικής εκδρομής.

http://www.neakriti.gr/