Όλα τα Νέα

Κουρουμπλής : Ίσως φταίνε τα θαλάσσια ρεύματα για την πετρελαιοκηλίδα

Κουρουμπλής - πετρελαιοκηλίδα : Ίσως φταίνε τα θαλάσσια ρεύματα για την πετρελαιοκηλίδα

473
Κουρουμπλής – πετρελαιοκηλίδα : Αρνείται πως υπήρξε καθυστέρηση από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού στη διαχείριση της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Κουρουμπλής - πετρελαιοκηλίδα : Ίσως φταίνε τα θαλάσσια ρεύματα για την πετρελαιοκηλίδα
Κουρουμπλής – πετρελαιοκηλίδα : Ίσως φταίνε τα θαλάσσια ρεύματα για την πετρελαιοκηλίδα
Κουρουμπλής – πετρελαιοκηλίδα : Ο ίδιος διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να ξέφυγε από την περίφραξη η διαρροή, εκτιμώντας ότι ίσως φταίνε τα θαλάσσια ρεύματα ή το κρύο.

«Διερωτηθήκαμε, όταν μπήκαν τα φράγματα, πώς μπορεί να έγινε η διαρροή. Και μας είπαν ότι το μαζούτ, το οποίο βρισκόταν στο πλοίο, μπορεί να κατέβηκε προς τα κάτω λόγω του κρύου και των ρευμάτων στην περιοχή» ήταν η ακριβής δήλωσή του.
Τόνισε ότι υπάρχουν στοιχεία που όταν εξεταστούν από εισαγγελέα, «αυτοί που μας κατηγορούν, θα ζητήσουν συγγνώμη».

«Μας λένε ότι καθυστερήσαμε. Τα στοιχεία υπάρχουν. Ας μας πουν πώς καθυστερήσαμε. Όταν θα έρθει ο εισαγγελέας και θα εξετάσει στα στοιχεία, ελπίζω αυτοί που μας κατηγορούν, να ζητήσουν συγγνώμη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός. «Υπάρχει μία καλή εξέλιξη, γίνεται μία γιγαντιαία προσπάθεια και το λιμενικό κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και ο στόχος είναι να υπάρξει το ποιοτικότερο αποτέλεσμα» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη δήλωσή του, που έκανε το πρωί στα Παραπολιτικά 90,1 FM και τον Γιώργο Τράγκα, ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επέμεινε «αδειάζοντας» συνεργάτη του που έκανε λόγο για λογοπαίγνιο.

«Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού. Και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε.

Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ για την καταστροφή.

«Είπε ότι υπήρξε καθυστέρηση. Τι εννοούσε; Στη δική του εκδοχή σε πόση ώρα από τότε που θα γίνει ένα ναυάγιο, παρεμβαίνουν τα σωστικά μέσα, πόση ώρα μετά γίνεται η ανάθεση της άντλησης των υδάτων σε ιδιώτη;

Μπορεί να μας πει ο κ. Μητσοτάκης; Όταν η βύθιση γίνεται ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή. Στις 6:14 υπάρχει το μέιλ που ανατίθεται η ευθύνη στην εταιρεία. Στις 9.30 μπαίνουν τα φράγματα και στις 10 ξεκινά η άντληση» δήλωσε.
«Βιάστηκε ο κ. Μητσοτάκης. Τον καλώ να έρθει να δει τη γιγαντιαία προσπάθεια που ίσως πρώτη φορά έχει γίνει στην ιστορία, όπου σκάφη εργάζονται για την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο σκάφος. Να καθαριστεί η θάλασσα από το πετρέλαιο, να καθαριστούν οι ακτές από την πίσσα, όπως επίσης και τα βράχια να καθαριστούν χωρίς χημικά.

Ακούω το «πόσο χρόνο χρειάζονται, αυτά τα πράγματα για να γίνουν» και σας λέω ότι όταν τελειώσουν οι 30 μέρες που εμείς λέμε ότι θα έχει τελειώσει. Να δούμε τι θα έχει μείνει πίσω» κατέληξε ο υπουργός.
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/