Κουνήθηκε και πάλι η Κρήτη

Νέα ισχυρή δόνηση στην Κρήτη

Έγινε αισθητή λίγο πριν τα μεσάνυχτα κυρίως στο ανατολικό τμήμα του νησιούΙσχυρός σεισμός έγινε αισθητός δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην Κρήτη, η οποία τις τελευταίες ημέρες “στροβιλίζεται” έντονα στον ρυθμό του Εγκέλαδου.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου η δόνηση ήταν 5,6 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 29 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παλαικαστρου Σητείας, και με εστιακό βάθος στα 31 χλμ.
Στη συνέχεια το Ευρωμεσογειακό αναθεώρησε και έδωσε τον σεισμό στα 5,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος στα 80 χλμ.

Η μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει τον σεισμό στα 5,3 Ρίχτερ.
Ο σεισμός, όπως ήταν φυσικό έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές του Ν. Λασιθίου, αλλά και στο Ηράκλειο.

Περίπου 10 λεπτά αργότερα καταγράφηκε και νέα δόνηση στην ίδια περιοχή, που μετρήθηκε στα 3,4 Ρίχτερ.Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε δηλώσεις του: «Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ δεν νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό. Δεν φαίνεται ότι συνδέεται με τους προηγούμενους σεισμούς που σημειώθηκαν στο νησί», τόνισε ο κ. Λέκκας.

«Εκτιμώ πως ήταν ο κύριος σεισμός, γιατί οι σεισμοί βάθους έχουν το χαρακτηριστικό να μην έχουν μετασεισμική ακολουθία ή μεγαλύτερους σεισμούς. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».